Dahlmann bliver international præst

Fortsætter som verdensleder af The Order of Mission.

Den 31. juli 2017 fratrådte Keld Dahlmann stillingen som valgmenighedspræst i Aarhus Valgmenighed for at indtræde i en ny stilling som international præst samme sted.

Keld Dahlmann fortsætter dermed i Aarhus Valgmenighed som deltidsansat hjælpepræst.

Han får særligt fokus på at opbygge og lede internationale gudstjenester og skabe fællesskab for de mange udenlandske borgere i byen.

Ændringen sker efter, at der i menigheden og indenfor DanskOase har været en del kritik af, at Dahlmann var verdensleder af The Order of Mission, der er et globalt netværk af ledere med fokus på mission.

Organisationen blev oprettet af den engelske præst Mike Breen. Den blev udsat for en del kritik især i USA, hvorefter Mike Breen trak sig, og i 2015 blev Keld Dahlmann verdensleder – såkaldt senior guardian.

Samtidig udtrådte Dahlmann af Dansk Oases ledelse efter 9 år, men fortsatte som valgmenighedspræst og leder af KirkePlanterNetværk (KPN), som han har været med til at oprette. KPN arbejder med menighedsudvikling og menighedsplantning.

Omkring 100 yngre danske teologer m.fl. er medlemmer af The Order of Mission. De fleste findes naturligt indenfor valgmenigheds- og oase-sammenhænge, bl.a. er formanden for Dansk Oase, Ruben Dalsgaard med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Organisationen er dog bl.a. blevet kritiseret for topstyring og for at være en slags loge, hvor medlemmerne aflægger en livsvarig ed om troskab.

Det har ført til en del diskussion, bl.a. på Dansk Oases repræsentantskabsmøde i januar. Kritikken af organisationen førte til, at menighedsrådet ved valgmenigheden besluttede, at Keld Dahlmann måtte vælge mellem af være menighedens ledende præst eller verdensleder af TOM.

Kompromisset er blevet, at Dahlmann nu er deltidspræst for udlændinge, samtidig med at han fortsætter som leder af den internationale organisation, som man kan læse mere op på www.missionorder.org.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Energisk leder

Sammen med sin familie har Keld Dahlmann været engageret i Aarhus Valgmenighed siden 1996. Han blev hjælpepræst i 2002 og blev i 2005 valgmenighedspræst og daglig leder.

Valgmenigheden har oplevet vækst af både medlemmer, medarbejdere og aktiviteter.

Keld er cand. theol. fra Aarhus Universitet med speciale i missionsteologi. Han har i mange år været engageret i DanskOase, hvor han en årrække også var bestyrelsesformand. Her var han også med i opstarten af Børne- og UngdomsOase, hvor han de første år var landssekretær.

Menighedsrådet ønsker at markere ændringen af stillingen ved en festgudstjeneste søndag d. 29. oktober kl. 16 med efterfølgende reception, hvor alle er velkomne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: