Nikolaj bliver ny træner i FCU

Den nye træner fortæller her lidt om sig selv.

Af Peter Anthon

Den kristne fodboldklub FC Udfordringen har skrevet kontrakt med Nicolaj Florin som ny 1. holdstræner.

Nicolaj fortæl lidt om dig selv:
– Som sagt hedder jeg Nicolaj og er 37 år gammel, gift med Christina og har Vitus på 6 år og Nova på 3 år. Samt hunden Cocio. Bosat i Hvidovre.
Arbejder på en privat behandlings-skole for børn med ADHD. Jeg har en bachelor som idrætspædagog.

Du har selv spillet lidt fodbold?
– Ja det har jeg, fx har jeg spillet i Humlebæk, Lyngby (u19 liga), Gilleleje, Herlev og FB.

Hvordan ser din trænerkarriere ud indtil videre?
– Jeg startede som ungdomstræner i FA2000, hvor jeg senere blev assistent for deres 1.senior som spillede i DS.
Herefter tog jeg 2 år i KS i FB ligeledes som assistent. Det sidste 1½ år har jeg været i Hvidovre IF, hvor jeg har opstartet deres U19B hold.
Efter sommerferien har jeg haft ansvaret U21 holdet samt været assistent for deres divisionsreserver som spiller i KS.

Hvorfor valgte du FCU?
Da jeg hørte, at FCU søgte en træner, var jeg ikke tvivl om, at jeg ville søge stillingen. Jeg har kun hørt godt om klubben rundt omkring i det københavnske fodboldmiljø. Da jeg talte med klubbens ledelse, blev jeg bare endnu mere sikker på, at FCU og jeg ville være et godt match. Jeg kunne genkende mange af de samme værdier, som jeg står for som træner.
Jeg ser utroligt meget frem til at komme igang med at arbejde med truppen og fortsætte den udvikling, som truppen og klubben har været igennem de sidste par år, samt lære alle omkring klubben at kende.

Hvad er dine forventninger til dit ophold i FCU?
– Jeg forventer og håber på, at jeg kan videregive de ting, jeg har lært gennem årene, til truppen og klubben. Samt udvikle truppen endnu mere. Både individuelt, men også holdmæssigt. Så forventer jeg, at vi kommer til at spille en god gang fodbold, hvor alle giver alt, hvad de har, både på træningsbanen og i kampene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvor ser du dig selv som træner om 10 år?
– Først vil jeg koncentrere mig 100% om FCU det næste halvandet år. Som fodboldtræner har jeg lært, at det er mere end umuligt at spå om fremtiden, så hvad jeg laver om 10 år, tør jeg ikke gætte på. Men tror nu nok stadig jeg er at finde på en fodboldbane et eller andet sted.

FC Udfordringen havde i øvrigt for nylig den årlige auktion. Den forløb også godt i år. Klubben sender 7000 kr afsted til arbejdet i Brasilien.