Holder Gud hånden over de troende…?

Ansvh. redaktør Henri Nissen

En stor videnskabelig undersøgelse viser, at troende kristne har over 90 pct. bedre overlevelseschancer i trafikken. (Henholdsvis 92 pct. for kvinder og 97 pct. for mænd.)

Det kan du læse om her.

Forskellen på de troende kristne og befolkningen som helhed er så markant, at det ikke engang kan forklares med en bedre livsstil uden for meget alkohol. For i trafikken kan man også blive dræbt eller skadet, fordi en anden kører ind i én.
Så hvordan kan det så være…?

Ja, vi kristne tør knapt nok sige det, selv om vi nok har en fornemmelse. Men TV2 Fyn formulerede den oplagte forklaring med denne overskrift:
”Gud holder hånden over troende.”
Og i nyhedens indledning på nettet står der faktisk:

”Mange af os beder først til Vorherre, når alt andet svigter. Men måske skulle vi til at tro lidt mere på ham.”

Men der er jo også troende kristne, der omkommer i trafikken. Der er troende, som dør af kræft. osv.
Og der er en tendens blandt religiøse mennesker til at bebrejde Gud med et ”hvorfor”, som om det var hans vilje.

Men det er det ikke… Hør her:

Alt hvad der sker er IKKE Guds vilje.

Gud er alvidende og allestedsnærværende. Han véd, hvad der sker, og vi kan altid kalde på Guds hjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men det er ikke bibelsk kristendom at tro, at alt hvad der sker, er Guds vilje. Tænk blot på nogle af alle de forfærdelige ting, der hver dag sker: Mord, voldtægt, børnemishandling, overfald, misbrug, bedrag, sygdom, fattigdom…

Skulle det være Guds vilje? Nej, naturligvis ikke. Alt det er jo i direkte modsætning til, hvad Jesus forkyndte og hvad Bibelen i øvrigt lærer os om, hvad der er Guds gode vilje.

Jamen hvorfor sker det så?
Fordi menneskene, ja hele verden ligger i det ondes vold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Paulus kalder Satan for ”denne verdens gud”.
Guds plan var et paradis, men Adam og Eva lyttede i stedet til Slangen (den onde) og det fik frygtelige konsekvenser.

Gud kunne have valgt at fjernstyre os som robotter, så vi altid gjorde det rigtige. Men det gad han ikke. Han skabte os i sit billede med en selvstændig vilje, ligesom Ham selv.
Ifølge Bibelen prøvede Gud først at lede mennesket til at gøre det gode ved at give dem de ti bud. Men problemet var, at de fleste kun holdt loven af frygt, ikke med hjertet.

Så kom Gud selv i form af Jesus og gav sig fuldstændig hen for at frelse os. ”For således elskede Gud verden, at han gav sin søn, den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal fortabes, men have evigt liv” (Johs 3, 16)

Bed om beskyttelse og velsignelse

Bibelen fortæller, at vi gennem Jesus har fået direkte adgang til Faderen, til Gud, og at vi kan bede om hvad som helst.
Derfor nytter det, når troende beder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Afrika beder vi altid, før vi tager ud på en rejse. Vi er meget bevidste om, at vi har brug for beskyttelse. Herhjemme er vi så selvhjulpne, at vi tror, vi kan klare os uden Gud – indtil døden banker på. Men det er godt for os at kende Gud!

Faktisk findes der en lang række videnskabelige undersøgelser, der viser, at troende kristne har et bedre liv på en lang række områder. Og mange af os kunne opleve meget mere velsignelse i vores liv, hvis vi bare bad om den.

Vi kan opleve himlen på jorden og Guds overnaturlige fred midt i de problemer, vi også møder, hvis vi blot inddrager Gud i vores komplicerede liv, fremfor at ignorere vores egen Skaber og det store offer, som Jesus gav.

Gud kan overskue det alt sammen.
Gud har geniale løsninger, som vi ikke ser.
Og Han vil os det bedste.

Men der er ingen automatik. Vi skal komme til ham personligt og bede om det, vi har brug for.

Gud vil have fællesskab med os.