Gør vi det samme som Jonas?

Professor og forfatter Mark Buchanan opfordrer os til at se frygten i øjnene og følge Guds kald.

Mark Buchanan udfordrer læserne til at vurdere, om deres daglige og kirkelige aktiviteter er rettet imod Guds kald. Som Jonas flygtede fra Nineveh, kan kristne også finde på at flygte fra dem, Gud kalder dem til at række ud til.

Der tales i dag meget om, hvorvidt kirken er relevant eller ej. Men har kirken i vore dage mistet pointen med det hele? Mange kirker tænker meget over musikvalget, men forsømmer at række ud til samfundet omkring os. Når de endelig rækker ud, så er det ikke til dem, Gud kalder os til, men som Jonas flygter de fra Gud og hans kald.

Kirken søger trygheden i at være kirke for sig selv, og den forkynder et evangelium, der skaber frygt. Det er ikke en gudsfrygt, men en frygt for at række ud til dem i samfundet, der har allermest brug for det. Buchanan mener, at det kan medføre en kirke præget af frygt og angst, fordi vi ikke følger Guds kald.

Buchanan siger, at hvis vi i stedet ser frygten i øjnene og følger Guds kald, vil vi vokse med opgaven, og det vil gøre os mere dristige og frygtløse.

Et budskab for vores tid

Bogen er meget indholdsrig, og det tager tid at fordøje alle Buchanans tanker. Buchanan har skrevet en god blandning af undervisning, der understøttes af mange praktiske eksempler. Den første del af bogen belyser problemstillingen, som kirken står over for i dag, mens den anden del indeholder praktisk vejledning i, hvad kirken kan gøre for at imødegå den.

Jeg har selv været involveret i meget udadrettet kristent arbejde i socialt belastede områder, fængsler og på den ydre missionsmark, og jeg kan genkende Buchanans beskrivelse af den vækst og frygtløshed, der kommer af at være på mission med Gud.
Jeg vil anbefale bogen til alle kristne, da kirken i dag er tilbøjelig til at løbe væk fra Guds kald og har brug for hjælp til at vende om.

Mark Buchanan: Din kirke er for tryg – Hvorfor det bringer hele verden i oprør at følge Jesus
293 sider • 225 kr. • Mediacellen