”Hvad så med dem, der ikke bliver helbredt…”
Gennem mere end tyve år har jeg beskæftiget mig med helbredelser og mirakler. Det begyndte for alvor, da den afrikanske prædikant Charles Ndfion var i Danmark lige efter år 2000 og flere gange derefter.
Jeg var dengang en skeptisk journalist, der lærte utrolig meget af at følge ham rundt, hvor hundredvis blev helbredt.
Men hvor der også var mange, der ikke blev helbredt.
Jeg skrev bogen ”Åndens Magt” om Ndifon og om helbredelser i det hele taget.
Jeg forsøgte at finde svar på de mange spørgsmål, jeg selv stillede dengang.
Og uanset hvor mange fantastiske og skønne mirakler, der skete, så var der altid nogle, der skeptisk spurgte: Hvad så med dem, der ikke bliver helbredt?
Det var – ligesom i dag – især de kirkelige, der blev anfægtede af dette problem.
I bogen forsøgte jeg at give nogle svar. Og jeg vil fortsat henvise til bogen – specielt til kapitlet ”Når helbredelsen udebliver…”, hvor problemet behandles lidt mere omfattende, end der her er plads til. (Jeg har netop lagt bogen på Hosianna.dk som e-bog, så teksten let kan downloades.)
Det styrker troen
I mellemtiden er helbredelser ved bøn i Jesu navn blevet meget dagligdags. Mange ”almindelige” kristne – som jeg selv – beder nu for syge, og der sker faktisk mange helbredelser rundt om.
De fleste hører vi ikke om. Men heldigvis kan vi jævnligt fortælle om nogle i Udfordringen. Og som bekendt har vi for nylig også udgivet en bog om Hans Berntsens 35-år lange trofaste tjeneste med at bede for syge.
Her sker de mest ufattelige mirakler. Men Berntsen siger samtidig helt åbent, at alle ikke bliver helbredt – og at han ikke véd hvorfor.
Men gennem disse guddommelige indgreb ser vi, at det vi tror på, ikke blot er en filosofi, men noget håndgribeligt.
Denne bekræftelse har vi meget brug for i dagens Danmark. For vores tro er blevet kompromitteret af det materialistiske verdensbillede, som vi er blevet indoktrineret med.
Vi har brug for igen at se hele virkeligheden som Bibelen beskriver den. Så vores snævre verden bliver større, i stedet for at vores Gud bliver mindre.
Men selv om så….
For nylig kunne vi fortælle, at troende kristne har over 90 pct. større chance for at overleve i trafikken. Her er altså ikke tale om en holdning, men om statistik.
Denne vidunderlige nyhed burde virkelig glæde os og bekræfte os. Men igen kalder den på modsigelse: ”For der er da også troende, der bliver dræbt i trafikken. ”
JA! Selvfølgelig. Vi lever jo i en falden verden, hvor der både er ulykker, sygdom og mange andre slags lidelser. Men det er ikke Guds vilje, alt det onde. Hans plan var paradiset.
Og de troende, der bliver ramt i trafikken, eller får kræft og andre væmmelige sygdomme er naturligvis ikke mindre troende eller gode kristne af den grund.
Men til trods for, at vi også rammes, så bliver vi ofte skånet, som statistikken også viser. Eller vi oplever andre velsignelser – midt i lidelserne. Det kan mange læsere bekræfte.
Vi ved fra masser af eksempler, men også fra Guds løfter i Bibelen, at Gud er med os i lidelserne. Bibelen nævner ofte, at de troende rammes og prøves. Daniel var selv i løvekulen, og hans tre venner kom i den brændende ovn.
Men de blev bevaret i lidelsen. Og der står endda, at der var en fjerde person sammen med dem i ovnen, der ”så ud som en gudssøn”. Hvem mon det var?
På samme måde kan Gud lindre smerten og føre os igennem, selv når vi rammes af ulykker og sygdomme. Også, når vi dør af dem, er Han med hele vejen – ind i det evige liv, hvor der ingen lidelser og sorg er længere.