16.000 kristne dræbt i Nigeria i løbet af tre år

Donald Trump vil hjælpe de kristne.

”Vi har haft alvorlige problemer med kristne, der er blevet myrdet, dræbt. Vi skal arbejde på det problem og arbejde meget, meget hårdt,” sagde præsident Donald Trump, da han mandag mødtes med den nigerianske præsident Muhammadu Buhari.

Den muslimske nigerianske præsident Buhari har selv kaldt den seneste nedslagtning af 19 kristne i Nigeria, herunder to romersk-katolske præster, for både ”ond og satanisk”.

Massakren fandt sted under den tidlige morgenmesse i en landsby i Benue-staten, da en gruppe radikale muslimer fra fulani-nomadestammen stormede kirken og skød løs på de forsamlede i St. Ignatius katolske kirke.

Senere på ugen blev mindst 39 kristne dræbt. Fulanergruppen har dræbt 225 kristne i marts alene, men få hører om disse drab. I alt menes 16.000 kristne at være dræbt på mindre end 3 år i Nigeria.

Boko Haram afløst af Fulani-terror

Samtidig har terrorgruppen Boko Haram de sidste ni år dræbt flere tusinde i grænseområdet mellem Nigeria, Cameroun og Tchad.

Nigerias præsident Muhammadu Buhari.

Landene har i fællesskab delvist nedkæmpet denne gruppe. Men nu fortsætter volden især i Plateau og Taraba staterne. Det er områder, hvor danske missionærer fra Sudanmissionen (nu Mission Afrika) har arbejdet. Og missionen har i årtier arbejdet netop blandt fulanerne. Men de seneste tre år har de omvandrende muslimske kvæg-nomader angrebet fastboende kristne og ødelagt 50 landsbyer. Og volden handler ikke kun om græsningsarealer, mener menneskeretsgrupper som Åbne Døre i USA og International Christian Concern (ICC). Det er specielt kirker og præsters hjem, der er mål for volden, siger ICC regionale leder Nathan Johnson til The Christian Post.

Biskopper: Fulansk præsident gør for lidt

Musa Asake, som er generalsekretær for den fælleskristne sammenslutning i Nigeria, anklager præsident Buhari, der har en fulani-muslimsk baggrund, for ikke at gøre noget for at beskytte de kristne.

– I stedet for at arrestere og retsforfølge fulani-hyrderne, sørger sikkerhedsstyrker, der normalt er bemandet af muslimer fra nord, for at give dem beskyttelse og straffrihed, påstår han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De katolske biskopper i Nordnigeria har nu krævet, at Buhari bør gå af som præsident. Også Nigerias senat har presset præsidenten for at gøre mere.  Bukola Saraki, som er leder af Nigerias senat, har udtalt, at ”disse daglige drab må ophøre”