Alice – kendt fra ’De ringer, vi spiller’ – fejrer 25 år i Children’s Mission

– Jeg ville ikke tale om mig selv, men om det, jeg brænder for: missionens arbejde, siger Alice Aaberg om sin medvirken i det DRs program ’De ringer, vi spiller’.

Trofast, glad, fleksibel og udholdende. De rosende ord var mange, da Alice Aabergs 25-års jubilæum i Children’s Mission – det tidligere Skandinavisk Børnemission – blev fejret på organisationens hovedkontor i Malmø. Gennem årene har hun arbejdet for otte danske generalsekretærer på syv forskellige kontorer.

”For mig er det hjerte for børnene, der er det centrale. Derfor har jeg arbejdet her i så mange år,” sagde Alice Aaberg.

Gæsteoptræden i DR

Children’s Missions generalsekretær Bo Wallenberg, som selv har arbejdet for Children’s Mission i 30 år, sagde, at han og Alice Aaberg var de medarbejdere, der havde holdt fast ved Children’s Mission i længst tid.

”Du har altid været i færd med at rekruttere nye donorer. Jeg glemmer aldrig, da du ringede ind i Danmarks Radio og fortalte om Children’s Missions arbejde, sagde Bo Wallenberg og fik Alice Aaberg til at fortælle hele historien.

”Det var programmet ”De ringer, vi spiller”, hvor man ønskede en sang og fortalte lidt om sig selv. Jeg ville ikke tale om mig selv, men fik en idé: Jeg kan fortælle om det, jeg brænder for: missionens arbejde.
Alice Aaberg kom med i programmet, hvor hun fortalte, hvad Children’s Mission udretter, og at hun selv har set, hvordan hjælpen når ud til de fattige i Filippinerne.

”Jeg blev ved meget længere end normalt, og så gjorde programlederen noget, han aldrig havde gjort før. Han bad om telefonnummeret til Children’s Mission, så de interesserede kunne ringe ind og høre mere.

I timerne efter blev Children’s Mission kimet ned af mennesker, der havde hørt Alice Aaberg i radioen og ønskede at vide mere. Indslaget i radioen resulterede også i, at Children’s Mission modtog 20 nye faddere.