Britt og Mark Bradford er klar til at lede Kildegården

Britt og Mark Bradford overtager 1. august ledelsen af det kristne hjælpecenter Kildegården i Ryslinge på Fyn.

Britt og Mark Bradford

De afløser Diddi Dandanel og Hans Jakob Krarup.
Diddi kom til Kildegården for 12 år siden sammen med sin mand Lars. Sammen udførte de en stor indsats for at hjælpe mennesker, der var afhængige eller på andre måder trængte til hjælp. For ca. 5 år siden døde Lars imidlertid af kræft, men Diddi førte stedet videre.
Sidste år blev hun gift med tidligere sognepræst Hans Jakob Krarup, og de fortsatte sammen med at lede centret. Men nu går de på pension og flytter hjem til hans hus i Christiansfeld.
Kildegården blev oprettet af Margit og Karl Madsen, som har ledet Kildegården i mere end 23 år. De bor nu i Aarhus.

Kærlighed og accept

I modsætning til andre hjælpecentre har Kildegården altid klaret sig uden offentlig støtte. Man har i stedet påtaget sig produktions-opgaver, som gav et økonomisk afkast. Desuden har man fået del i tips- og lottomidler.
– Kildegaarden er ikke et behandlingssted, det er et hjem. Vi kalder os et rehabiliterings- og omsorgshjem. Vores koncept er kærlighed, accept, tilgivelse, står der på Kildegårdens hjemmeside.
Efter en afrusnings- og tilvænningsfase på 2-14 dage er der obligatorisk arbejdstræning i 5 timer daglig i produktionen.
Arbejdstræningen består af pakkeopgaver, træ- og køkkenarbejde, rengøring og vask samt arbejde i drivhus og have, vedligeholdelse af bygninger m.m.
Og arbejdet er med til at give beboerne rytme i dagligdagen og mening i deres liv.

Nye ledere

Britt og Mark Bradford har længe kendt til Kildegården. De er i forvejen lederpar af frimenigheden i Aarup.
Mark har været efterskolelærer på Tommerup Efterskole og undervist i engelsk, matematik, fysik og kemi, men slutter nu til sommerferien.
Britt fortsætter sit arbejde med at lede børnehaveklassen på Kratholmskolen i Odense, men er med i arbejdet på Kildegården i sin fritid.
Parret vil beholde deres eget hus, så de kan være lidt fri fra det krævende arbejde ind i mellem.
– Jeg er bare så glad. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Mark Bradford om sit nye arbejde.
– Jeg har længe gerne villet arbejde fuldtid for Jesus, siger Mark, som er 54 år, mens Britt er 48 år. De har to voksne piger. Rebecca som arbejder blandt fattige i Thailand, og Katrina, som læser til talepædagog i Skotland.

Mødtes i England

Som det fremgår af navnet, er Mark født i England. Han har beskrevet sin dramtiske livshistorie i bogen ”Mark, er du ok?” der udkom sidste år.
Mark blev ramt af det, psykiaterne kalder en psykose. Efter et kort forsøg med LSD oplevede Mark at blive forfulgt af en dæmon. Han fik han tvangstanker om at springe ud fra huse og mure, og flere gange måtte han på sygehuset.
Indlæggelse på psykiatriske hospitaler hjalp åbenbart ikke. Og Marks liv var et mareridt, som også gik ud over hans forældre.
Men gennem kontakt med nogle kristne blev Mark lidt efter lidt sat fri fra den dæmoniske indflydelse. Han blev gift med Britt fra Fyn, og Mark har nu familie og arbejde.
Han har skrevet bogen for at hjælpe andre, der også har oplevet noget dæmonisk, som de ikke kan forklare til læger og psykiatere.
Kildegårdens hjemmeside hedder kildegaarden.info