Cambodja: 60 udsatte børn i Fjendeskoven sikres skolegang

Den danske missionsorganisation Luthersk Mission stiller en garanti på 150.000 kroner til opførelsen af en skolebygning for 60 børn i Fjendeskoven i det nordlige Cambodja.

Fjendeskoven er et støvet ingenmandsland i det nordlige Cambodja, som er hjem for omkring 500 familier. Omkring 60 børn har i to år modtaget undervisning under et halvtag, skriver Luthersk Mission.

LM har siden 2010 i samarbejde med Church of Siem Reap arbejdet for at hjælpe de fattige familier og sikre børnenes skolegang. For at få undervisningen godkendt i det cambodjanske uddannelsessystem kræver myndighederne en skolebygning efter officiel standard. Det er grunden til, at LM nu har påbegyndt byggeriet af skolen. Bygningen vil samtidig – uden for børnenes skoletid – kunne bruges til bl.a. bibelundervisning og læseundervisning for voksne, oplyser Luthersk Mission. Muligvis kan bygningen også bruges under de månedlige klinikbesøg i Fjendeskoven.

”Det vil være dejligt med et tørt og sikkert sted at holde klinik – særligt i regntiden,” siger sygeplejerske Dina Burgdorf Jacobsen, der er udsendt som missionær af LM.

Elever fra Løgumkloster Efterskole har indsamlet 22.000 kroner til missionsarbejdet. De besøgte Cambodja i januar og blev inspireret af de lokale kristnes fattigdom og tro, skriver avisen Tro og Mission.