Forsker vil bruge sin ekspertise i Mission Østs bestyrelse

Helge Sørensen har både ekspertise og erfaring at bidrage med, når han nu indtræder i Mission Østs bestyrelse.

Helge Sørensen er associeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvor han forsker i sygdomsbekæmpelse, sygdomsbehandling og sygdomsforebyggelse. Han har tidligere forsket i humanitær minerydning.

– Mission Øst hjælper mennesker; det gør jeg også i min forskning. Selv om det sker på en anden måde, håber jeg, at jeg kan bidrage med noget, siger han ydmygt.

Lys og positiv kristendom

Helge Sørensens kirkelige baggrund er Folkekirken.
– Barndommen har været præget af lys og positiv kristendom med vægt på det at være personlig kristen og udleve kristendommen i hverdagen, fortæller han.

I sin studietid var Helge Sørensen aktiv i kirkeligt børnearbejde, i studenterorganisationen KFS, og den åndelige fornyelsesbevægelse Dansk Oase. I dag deltager han aktivt i Græsted Frikirke sammen med sin familie. Her har han hjulpet til i kirkens børnekirke gennem flere år. Han har også været medlem af forældrebestyrelse i en kristen børnehave i Græsted i 12 år.

Helge Sørensen er gift med Charlotte, som han har fire børn sammen med. Charlotte arbejder som konsulent hos Dansk Sygeplejeråd.

Over alle grænser

Nu føler Helge Sørensen sig ”beæret over at være valgt ind i Mission Østs bestyrelse,” som han udtrykker det.

– Jeg har lyst til at engagere mig i arbejdet og tror også, at jeg kan komme med nye visioner. Selv om jeg forsker i sygdomsbekæmpelse her i landet, opfinder jeg og mit forskerhold også ting, som kan bruges på andre områder og i andre lande. Sådanne systemer er uden landegrænser, smiler han.
Helge Sørensen leder en forskergruppe på 20 eksterne forskere og 10 interne forskere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi forsker i design og implementering af såkaldte medicotekniske systemer til bedre sygdomsbekæmpelse, sygdomsbehandling og sygdomsforebyggelse, oplyser han.

– At jeg så også kan engagere mig i Mission Østs hjælpearbejde i min fritid, giver enormt mening.
Jeg går ind i det med frygt og bæven, men håber, at jeg kan leve op til det, man forventer.

Giver mening at hjælpe

Hvad driver dig personligt?
– Det er enormt meningsfyldt at gøre noget, som kommer mennesker til gode. Det interessante er, at jeg før mit nuværende engagement arbejdede med humanitær minerydning. Vi forskede på DTU i at finde metoder til at finde miner – både til lands og til vands.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg glæder mig til at engagere mig i Mission Øst og håber, vi kan sætte nogle nye ambitioner op. Det skal gerne vokse, så vi kan hjælpe mange flere mennesker, og der må gerne vokse nuancer frem i arbejdet, så vi kan dække flere behov hos de nødlidende, vi hjælper.

Hvad er Mission Øst?

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien og hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Bangladesh, Irak, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er bl.a. støttet af Danida, de amerikanske og tyske udenrigsministerier samt EU og FN.