Enorm skovbrand omringer Bill Johnsons kirke i Redding
Udfordringens redaktør var på besøg i Californien og måtte opgive at besøge kirken.
En enorm skovbrand på størrelse med Als har ramt Redding i det nordlige Californien. Her ligger Bill Johnsons Bethel Church, som også mange danskere valfarter til. Bill Johnson talte på Awake i København i maj i år.
Udfordringens udsendte havde planlagt at besøge Redding under vores besøg i Californien, men skovbrandene udelukkede enhver mulighed for at køre de fire timer mod nord fra San Fransisco. Også den populære naturpark Yosemite er blevet lukket på grund af andre truende skovbrande i det nordlige Californien. Nyhedskanalerne melder uafbrudt nyt om de største brande i mands minde.
Mindst 89.194 hektar er blevet ødelagt af skovbranden omkring Redding, mindst 536 bygninger er brændt og 117 andre er beskadiget, ifølge Californias skovstyrelse og brandmyndigheder. Trods de enorme ødelæggelser er kun to af de 3.388 brandmænd omkommet, men det samlede dødstal på kun seks ventes dog at stige.
Kirker hjælper
Mere end 38.000 mennesker er flygtet fra deres hjem. Vineyard menigheden i Red Bluff kun 30 km fra Redding har åbnet kirken for de flygtende. Og Billy Grahams organisation for krisehjælp, Rapid Response Team, er også kommet til stedet. Bethel kirken har tilbudt myndighederne at tage sig af de hjemløse, men myndighederne mener, kirken ligger for tæt på branden.
Indtil videre er kirkebygningen og bibelskolen ikke blevet ramt. I stedet hjælper kirken på andre måder de ramte, bl.a. med Frelsens Hærs tøjlagre. Området har været så dækket af røg, at solen er forsvundet.
Bill hjem fra London
Pastor Bill Johnson var selv i London, da han hørte om de frygtelige ødelæggelser. Han rejste straks hjem og ankom lørdag nat kl. 2 for at være sammen med menigheden ved gudstjenesten søndag for at sørge sammen med dem, der har mistet hus og hjem, mens andre er taknemlige over, at de undslap ødelæggelserne.
Han lagde vægt på, at brandene – som opstod på grund af en bilbrand – ikke bør betragtes som Guds værk, men som den ondes hærgen. Men han tilføjede:
– Jeg har ikke lyst til at tilbyde et svar eller en forklaring, for det vi har brug for, er Guds fred, der overgår enhver forståelse, sagde han bl.a. Han nævnte også, at historisk set er krisetider ofte ”gennembrudstider og helbredelsestider”.