Gudstjeneste i Aarhus med udskænkning

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
8000 Aarhus C

”Folk har siddet og grint og drukket øl, mens de har kigget op på korset, og det er det, som fodbolden og kristendommen har tilfælles, glæden og legen,” fortæller sognepræst Henrik Emanuel Hansen ifølge Århus Stiftstidende 23. juli efter sin prædiken i Sankt Lukas Kirken søndag eftermiddag 22. juli, da AGF inviterede hele byen til gudstjeneste.

Flere tusinde fans var ifølge avisen også mødt op, og kirken var fuldstændig fyldt op af hvide trøjer, mange med Ceres-reklamer.

”Det er første gang, der bliver drukket bajere i Sankt Lukas Kirken, men også første gang, der afholdes en særlig gudstjeneste i forbindelse med en fodboldkamp,” fortæller sognepræsten, ”det er historisk, det der sker i dag. Vi skriver ikke kun fodboldhistorie, men også kirkehistorie. Det er første gang nogensinde, man gør sådan noget i hele Norden,” siger Henrik Emanuel Hansen.

Og forhåbentlig også sidste. Når 122.000 danske børn lider under at leve i familier med alkoholproblemer, skal ingen dansk kirke fungere som værtshus for hujende fodboldfans, hvoraf nogle ifølge avisen ikke var specielt interesseret i at skulle i kirke.