Peruansk kirke sender missionærer til Colombia

Luthersk Mission i Danmark vil støtte et missionsprojekt i Sydamerika.

Pastor Harold Arango og hans menighed i Bogotá, Colombia, har haft stor glæde af bibelundervisning på LMs spanske
YouTube videoer. Præsten ses her sammen med sin familie.

En luthersk kirke i Peru har fået kontakt til en lille menighed i Colombia og vil nu sende missionærer til landet. Luthersk Mission i Danmark støtter projektet med 50.000 kroner de næste to år.

Den lutherske kirke i Peru besluttede i juni at sende to peruanske missionærer til Colombia i 2019-2020. Luthersk Mission i Danmark fik kontakt med menigheder i både Peru og Colombia gennem videomateriale på spansk produceret i et samarbejde med det norske LM.

Videoer skabte kontakt

Tidligere Peru-missionær Roar Steffensen fortæller om projektet:

– Missionærerne fra Peru skal ikke lave video-materiale. Det er noget, missionen (NLM og LM i fællesskab) laver som en hjælp til den lutherske kirke i Peru.

Men da det jo er på spansk og ligger tilgængeligt på Youtube, kan det bruges mange steder i Sydamerika. Så jeg vil fortsat lave video-materialer, og dem vil menigheden i Bogotá naturligvis også kunne bruge.

Det var gennem mine videoer til Romerbrevet, at vi først fik kontakt med pastoren i Bogotá. Han havde brugt denne serie i sin menighed og tog så kontakt til mig efterfølgende, forklarer Roar Steffensen, der nu er valgmenighedspræst og projektmissionær i LM.

Den colombianske præst Harold Arango stod helt alene i arbejdet med sin lille hus-menighed. Derfor blev bibelundervisningen på nettet til stor glæde og opmuntring for menigheden.

Den lille menighed vil gerne nå endnu flere med evangeliet, men de har ikke mange ressourcer. Det vil den lutherske kirke i Peru, som først blev en selvstændig national kirke i 1995, nu gerne hjælpe dem med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Man er netop ved at udvælge, hvem der skal udsendes. De skal her i efteråret være på nogle forberedende kurser på det teologiske seminarium i Arequipa, SETELA. Så vidt jeg er orienteret, ønsker kirkeledelsen at udsende nogen, som allerede har gennemført de tre års studier på SETELA, for at sikre, at de kommer afsted med en god teologisk bagage, tilføjer Roar Steffensen.

Kapacitetsopbygning

”Vi glæder os over, at den kirke, vi støtter i Peru, når længere ud,” understreger missionskonsulent i Luthersk Mission, Kristine Ballantyne.

80 procent af befolkningen i Peru er katolikker, og mange er præget af den almindelige folkereligiøsitet. Luthersk Mission har haft missionærer i landet siden 1988, hvor den nationale lutherske kirke kun tæller godt 1.500 aktive medlemmer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: