Ny forstander på Lindenborg

Anders Lausten Ohlsen har i en årrække været leder i folkeskoleverdenen, men tager nu fat om jobbet som forstander på Lindenborg Efterskole, der er oprettet af Missionsforbundet.

– Jeg søgte stillingen, da jeg gerne vil videreføre de værdier og traditioner, som Efterskolen Lindenborg står for. I hele min lærer- og ledergerning har forpligtende fællesskaber været i fokus og vægtet højt, siger han.

– Jeg tror på, at det er i mødet med andre, at vi lærer og vokser. Det er vigtigt, at vi skaber rammer i et efterskoleophold, hvor gode relationer mellem unge og voksne er tydelige.

Unge har brug for ståsted

– Jeg vil gerne være en del af en skole, der danner den unge gennem et kristent livssyn og et ambitiøst fagligt miljø med alle de udfordringer, der kan være i det. I vores omskiftelige verden har unge brug for ståsteder, der er meningsgivende og gør dem i stand til at træffe gode valg.

Erfaring som leder

Anders Lausten Ohlsen kommer fra en stilling som souschef på Nordskolen i Odsherred, der er en matrikelskole for Nykøbing, Højby, Odden og Egebjerg.

Anders Lausten Ohlsen afsluttede i januar dette år en diplomuddannelse i ledelse. I en praktikperiode på en skole i Oslo hentede han erfaring i at lede ud fra visioner, og fortæller:

– Jeg er optaget af ledelsesbeslutninger, der bliver truffet ud af et værdigrundlag i forhold til en vision.
Det er bl.a. gennem denne fordybelse, at min interesse for Efterskolen Lindenborg er vakt, da jeg ønsker at være i et arbejdsfællesskab drevet af visioner.

Jeg vil gerne forene et langt trosliv med min profession og i samarbejde med andre udvikle en skole og et ståsted for unge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familiefar

Anders er på 28. år gift med Anja. Hun er dramaturg og arbejder som selvstændig med projektledelse og på Skovbo Efterskole med teater. De har to børn, Oliver på 23 og Katrine på 13 år.

Efterskolen Lindenborg

Efterskolen Lindenborg ligger på en naturskøn grund ned til bunden af Roskilde Fjord, ved Borrevejle Vig. Stedet er kendt af mange som et af DGI’s centre, der gennem en lang årrække har dannet ramme for mangfoldige stævner. I 2010 blev stedet købt og omdannet til efterskole. Skolens kirkelige bagland er Det Danske Missionsforbund.