Vær glad i Jesu kærlighed

Det hænder, at man undervejs i livet får en prædiken, som sætter sig spor i sindet. Det kan være en lang prædiken såvel som en kort prædiken. For et par år siden fik jeg en kort prædiken, som endnu sidder klart i min bevidsthed.

En psykotisk kvinde besøgte Galleri Bibelland. Hun havde hørt om mine skulpturer og ville nu sammen med en medhjælper se galleriet. Jeg tog imod hende i entréen, hvor hun straks formulerede sætningen: ”Jeg har forstand på kristendom.” Jeg hæftede mig selvfølgelig ved sætningen, som var ret så usædvanlig at nævne som en goddag-hilsen.

Kvinden betalte sin entré (som i øvrigt nu er gratis om søndagen fra 14.00 -17.00) og gik videre ind i galleriet.

Jeg fulgte med for at forklare nogle af skulpturerne, men alligevel blev rundvisningen hurtigt overstået, fordi hun ville videre ind i caféen, hvor hun sammen med medhjælperen og mig fik en kop kaffe.

Vi sad og sludrede lidt. Pludselig kiggede hun over på mig med et fast blik og sagde: ”Smil, vær glad!”
Medhjælperen reagerede hurtigt på hendes noget impulsive ord og sagde: ”Jamen, manden er da glad!” Jeg var jo også glad, men nogle gange kan man godt vise et alvorligt ansigt. Hun fastholdt sit blik på mig og sagde så en sætning, som blev denne dags korte prædiken:

”Vær glad i Jesu kærlighed!”

Jeg blev særdeles opmuntret.

Oplevelsen med den psykotiske pige har fortalt mig, at Gud kan åbenbare sig under sin modsætning. Han bruger nemlig ofte det ringe og uanselige for at vise magt.

Senere kom jeg til at tænke på hendes meget specielle replik i entréen ”Jeg har forstand på kristendom”.

Det viste sig, at sætningen svarede nøje til hendes opmuntrende ord: ”Vær glad i Jesu kærlighed”.

For kristendom er netop: ”Vær glad i Jesu kærlighed.”