Drop in-dåb vandt pris

På kun et år har 163 valgt at blive døbt ved drop-in dåb på Vesterbro.

Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager, overrakte prisen til Vesterbros ledende sognepræst Birgitte Kvist Poulsen. Prisoverrækkelsen fandt sted fredag 14. september i Eliaskirken på Vesterbros Torv.

For et år siden inviterede Vesterbro Sogn til Danmarks første drop in-dåb. Fredag d. 14. september blev konceptet hædret med Kristeligt Dagblads Initiativpris 2018.

I begrundelsen for valget af dette projekt henviste dommerpanelet til inititativets popularitet i befolkningen.

”Drop in-dåb sænker tærsklen ind til kirken,” lød et af argumenterne fra dommerne.
Initiativprisen gives hvert år til Danmarks bedste kirkelige initiativ, og denne gang gik sejren og præmien på 25.000 kr. altså til drop in-dåb, som fra starten har fået stor succes. Initiativet, som startede på Vesterbro, har nu spredt sig ud i folkekirker i hele landet.

Kræver ID og aftale

Til drop in-dåb kan danskere komme ind fra gaden og blive døbt uden tilmelding. Man skal dog medbringe billed-ID og CPR-nummer og forinden have talt med en præst. Børn og unge under 18 år skal også have en forælder med. Indtil videre har 163 mennesker valgt at blive døbt på denne måde på Vesterbro.

Næste mulighed for drop-in dåb på Vesterbro er 2. december kl. 15-20 i Eliaskirken på Vesterbros Torv.