Festlig Løvhyttefest i ørkenen

Også det grønlandske flag var med, da to repræsentanter for den danske afdeling gik op på scenen i Pais Arena, hvor over 6000 var samlet.

 

Det var et rørende øjeblik, da Christina Leinum bar det danske flag op på scenen sammen med Jakobine Filemonsen, der bar det grønlandske flag. Her ses de på storskærmen blandt 6.000.

5000 var til løvhyttefest i ørkenen

På tv-optagelserne, som blev foretaget af Visjon Norge, sås ofte og tydeligt det rød-hvide danske flag i forsamlingen.

En af dem, der viste korsbanneret, var Ove Pedersen, Aabenraa, der sammen med sin hustru, Anne, er blandt de danske volontører, som hjælper til med det store arrangement.

En af dem, der viste korsbanneret var Ove Pedersen, Aabenraa, der sammen med sin hustru, Anne, er blandt de danske volontører, som hjælper til med det store arrangement.

En anden dansk volontør er Anne Møller, Kongens Lyngby, der også i 2010 var volontør i Israel og sidste år deltog som frivillig, fordi hun ikke havde så mange ressourcer:

– Da vi var i En Gedi på det tidspunkt, blev jeg klar over, at jeg var på det rigtige sted, men på det forkerte hold. Så i år er jeg kommet tilbage som frivillig, og det er fantastisk, fortæller hun.

Anne Møller var med som frivillig – og nød det!

– Hvordan bliver man frivillig?

– Man går ind på den kristne ambassades hjemmeside og udfylder en formular, og så skal man have en præst til at sige god for en. Man skal selv arrangere det med billetter. Og så er der forskellige opgaver, man kan vælge imellem.

– Hvordan har det været?

– Helt fantastisk! Der er et specielt sammenhold mellem de ca. 200 frivillige. Musikere, dansere, alt muligt. Fx har der i år været en med fra Sverige, som har haft bibelstudiegrupper om formiddagen. Og vi har fået undervisning i bibelsk hebræisk. Vi har været på ture sammen og har gået på museer. Og oplevet glæden ved at tjene sammen for de over 6.000 tilmeldte, der kommer i løbet af ugen fra omkring 100 nationer, fortæller Anne.

Mindehøjtid i Gravhaven

Mandag morgen var der to gudstjenester i Gravhaven, hvor mange af deltagerne fra så forskellige lande som Kola-øerne, Finland, USA, Argentina og Danmark delte nadveren til minde om Jesu lidelse, død og opstandelse. Her prædikede afrikanske Juha Ketola fra Elfenbenskysten, og der var kendte lovsange, som alle kunne synge med på.

I Bibelen er det forudsagt, at folk fra verdens nationer skal drage op til Jerusalem, efter at jøderne igen har fået landet tilbage. Det opfyldes nu.
Flag fra hele verden

Mandag aften var der så velkomstaften på Pais Arena. Her bar deltagerne flag fra alle nationer, som deltog, og der var lovsang blandt den tusindtallige skare. Her bar Christina Leinum det danske flag op på scenen, sammen med Jakobine Filemonsen, der bar det grønlandske flag.
Hele ugen til torsdag var der hver dag undervisning formiddag og aften, samt seminarer og udstillinger.

Jerusalems marchen

Et andet af ugens højdepunkter er Jerusalems marchen. Den foregik imidlertid efter Udfordringens deadline, da avisen denne uge skulle trykkes tidligere. Herom mere i næste uge. Samt interviews med flere deltagere.

Næste år holdes igen løvhyttefest, og Christina Leinum håber, at flere danske kristne vil tilmelde sig og opleve den unikke fejring af venskabet og den voksende enhed mellem kristne og Israel.

Læs mere i næste uge.