Magnus træner med Superliga- holdet, mens han går på efterskole

Akademiet i Mariager er Danmarks eneste kristne talentefterskole med særligt fokus på fodbold.

Marcus Smestrup og Magnus Henningsen (th.) går begge på Akademiets Fodboldfelt. Foto: Samuel Bjerregaard.

Det kan være svært at dyrke elitesport og gå på efterskole samtidig, især hvis man vil på en efterskole, hvor troen også skal have plads. Men for Magnus Henningsen kan det lade sig gøre, fordi han går på Akademiet – Danmarks eneste kristne talentefterskole – med særligt fokus på fodbold.

– Det er en enestående mulighed for mig at investere i min træning. Jeg får mulighed for at træne med superligaholdet i Hobro, når de har målmandstræning, og ellers træner jeg med på deres U19 elitehold.

På Akademiet er der tænkt fysiske øvelser og restitution ind i skemaet, hvilket giver en hverdag, der minder meget om en professionel fodboldspillers. Det er fedt at prøve fodbolddrømmen af, siger 17-årige Magnus.

Og der er opbakning fra skolen:

Drømmen er at komme til at spille Superliga-kampe på Hobros førstehold, som har startet sæsonen lidt skidt med kun én sejr og pt. er på en sidsteplads. Så måske der snart bliver bud efter andre spillere? Foto: Dannie Rosenkrantz

– Vi ved, at elitefodbold kræver mange timer på grønsværen, og et år på en almindelig efterskole kan være ødelæggende for udviklingen på det niveau. Derfor har vi tilpasset Akademiets skema således, at fodboldtalenterne, der søger ind på Akademiet, kan få undervisning, men samtidig have mulighed for at spille med på Hobro IKs talenthold for U17 og U19. Rækker talentet til at træne med Superligaholdet, som med Magnus her, så skaber vi plads i skemaet for det, siger Morten Iversen, der er daglig leder på Akademiet.

Målmanden Magnus fortsætter:

– Vi har et fedt sammenhold som spillere, vi kører til træning, fitness og kampe, vores lærere er gode til at tale fodbold, men også tro, karakter og integritet. Niveuaet på vores indendørshold er for vildt allerede, og sæsonen er ikke engang begyndt, siger Magnus smilende med medaljehåb i øjnene.

Anderledes undervisning

Det er ikke kun fodbolden, der begejstrer Magnus:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Undervisningen på Akademiet er spændende og anderledes. Jeg har fået en ny appetit på Bibelen, vi har lært nogle bibelstudiemetoder, som gør, at jeg får lyst til at læse mere. Der er sat en fast tid af i hverdagen til refleksion og bøn; det hjælper mig til at have en personlig tid med Gud, selvom eftermiddagene er fyldt op med træning og venner.

Ud over fodboldtræningen med Hobro IK danner spillerne også et indendørshold, der i vinterhalvåret tager rundt til turneringer, samt de får indblik i, hvilke andre karrieremuligheder fodbold giver, hvis drømmen om professionel skulle briste.

Tro og talent

Akademiet på Mariager Efterskole er Danmarks eneste kristne talentskole for elever, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker at vokse i deres tro og personlige karakter, mens de udvikler deres talent.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Akademiet har også talentundervisning i skuespil, musik, iværksætteri, kommikation og lederskab.

Har man lyst til at prøve kræfter med fodbolden eller et af Akademiets andre felter, kan man prøve Akademiet af fredag d. 26/10 til ”Smag på Akademiet”.

Hedemølle kom godt fra start på outdoor-tur til Bornholm

Guldlok ville vælge Grejsdalen


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvordan opleves et dansk efterskoleår for en teenager fra Sydkorea?