Brydere kæmper for sjæle på TV

Wrestling eller show-brydning er populær underholdning både i USA og mange andre steder i verden. Den kristne brydergruppe CWF mødes til bibelstudier i Texas – og fortæller andre om Jesus.

En gruppe professionelle wrestlere, som bruger sporten til at forkynde den kristne tro, har nu fået adgang til et større publikum gennem udsendelser på den kristne TV-kanal NOW Television Network.

De sidste 18 år har The Christian Wrestling Federation fra Texas leveret professionel wrestling sammen med et kristent budskab i kirker, skoler og forsamlingshuse både i USA og i resten af verden.

19.000 mødte Jesus

Over 19.000 personer har taget imod Jesus i forbindelse med CWFs arbjde, fortæller grundlæggeren Rob Vaughn. Han optræder selv som bryderen ’Jesus Freak’.

”Folk fortæller os altid, at vi er den bedst bevarede hemmelighed, de nogensinde har hørt om. Og det vil jeg ikke høre igen,” siger Rob Vaughn.

Videoer fra de kristne bryderes YouTube kanal viser kampe mellem ’Jesus Freak’ og ’Ace Al’, som dog ikke længere er aktiv. I andre videoer kan man se og høre brydere, som taler om wrestling-skader som fx depression.

Mandag aften mødes Rob Vaughn og hans mænd til wrestling efterfulgt af bibelstudier i kirken Generations Church i Rockwall County.

– Det er en flok brødre, der mødes. Det er ikke bare nogle fyre, som mødes til wrestling om mandagen, forklarer Vaughn.

Alternativ forkyndelse

B.J. Lewis, alias bryderen ’Sebastion Envi’ mener, at CWF har særlige muligheder for at nå mennesker udenfor kirkernes mure med evangeliet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Nogle mennesker kan ikke klare det med kirken og er måske bange for at komme der. De tror måske, at de er for langt ude. Det her er bare en anderledes metode til at få folk ind gennem døren. For alle kan li’ wrestling. Og jeg mener alle, siger B.J. Lewis.

Wrestleren Jonny Harris, der optræder som ’Johnny Lawless’, havde tidligere sin tvivl om værdien af Vaughns valg af wrestling som outreach-form.

– Jeg husker så tydeligt, at jeg stoppede op og spurgte: ’Mener du, at dette er aktiv kristen tjeneste?’ Og han sagde: ”Ja, da, det er derfor, vi gør det”, fortæller Johnny Harris til TV-kanalen WFAA.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kelly Goffney Jr., der optræder som ’Electric Kelly Hayden’ siger, at han oplever gruppen som et familiefællesskab midt i de voldsomme stunts, hvor wrestlerne smider rundt med hinanden og tilsyneladende gør voldsom skade på hinanden med teknikker kendt som body-slamming, side-walk slamming og pile-driving.

”Man oplever det mere som et familiefællesskab end bare det at være en af en større flok. Gud ske lov. Jeg mener, det er derfor, vi er her. Det er det, det hele handler om,” siger Kelly Goffney Jr.

Under en af de seneste mandags-møder holdt Vaughn en fem minutters andagt. Tilskuerne, som lige har hujet og buet, var nu med til at bede en bøn.

– Mand, altså, den bedste teampartner man kan finde er Jesus, sagde Rob Vaughn.
Senere tilføjede han: ”Når Jesus Freak kommer for at tale med nogen om Jesus, siger folk: ’Mand, jeg er vild med den fyr. Jeg har set på ham hele aftenen, og jeg vil gerne høre, hvad han har at sige her til allersidst’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De kristne brydere havde deres debut på Now Television Network den 3. oktober.