KD: Ja til Løkke, men nej til hans udlændingepolitik

Partiformand Stig Grenov tror, at regeringens mange stramninger på udlændigeområdet kan få flere borgerlige vælgere til at stemme på Kristendemokraterne.

Stig Grenov gentog sin skarpe kritik af regeringens udlændingepolitik.

Lars Løkke Rasmussen skal være statsminister også efter næste valg, hvis det står til Kristendemokraterne, som samtidig er nogle af de skarpeste kritikere af regeringens udlændingepolitik og kontanthjælpsloftet.

I forbindelse med sidste weekends landsmøde i Middelfart gentog partiets landsformand, Stig Grenov, den skarpe kritik, han tidligere har rettet mod Løkke-regeringens politik:

”Der sidder lige nu ca. 50 børn på Udrejsecenter Sjælsmark, med så komplicerede sager, at de svært kan udsendes. På under to år har flere påtaget sig posttraumatisk stress under utålelige levevilkår. Når danske forældre ikke magter forældreopgaven, skrider staten ind for at varetage børnenes behov. Når børn af afviste forældre bliver syge af at se mor og far miste fodfæste, lukker alle øjnene”, sagde Stig Grenov, som vil have børnefamilierne ud af Sjælsmark og i egen bolig.

Om kontanthjælpsloftet sagde KD-formanden:

”Kontanthjælpsloftet, der har produceret titusinder af fattige børn i fattige familier, skal fjernes. Forældre skal hjælpes ud af lediggang og passiv forsørgelse. Alle mennesker har behov for selvværd. At være værdsat. Det vil gavne disse børns uddannelse, karakterer, selvværd og fremme en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet, når forældrene flyttes ud af fattigdom og helst ind i beskæftigelse”.

Rettighedskultur

Stig Grenovs formandsberetning tog afsæt i temaet ”det gode liv” i bred forstand, med alt hvad det indebærer af traditionelle KD-mærkesager: Familiepolitikken, børnene, de ældre, de arbejdsløse osv.

Men han gik også i clinch med den ”rettighedskultur”, som han ser præger samfundet.

”Det er i det hele taget en absurd form for frihed, når staten lader borgerne alene med de store eksistentielle spørgsmål. Samfundet er præget af en rettighedskultur for den enkelte borger. Fri til at afbryde en graviditet. Fri til at få et barn. Fri til at skifte juridisk køn. Fri til at lægges i koma 3 uger før døden forventeligt indtræder. Det glemmes, at samfundet og fællesskabet samtidig frigøres til at afskrive sit eget ansvar: ”Du vil jo selv, så ansvaret er dit”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Kære mænd. I har ikke ret til en juridisk abort. I har pligt til at tænke jer om, hvis I går i seng med en kvinde – og til at tage ansvaret, hvis det får følger.

Kære enlige kvinder. Det er ikke statens opgave at skulle skaffe jer et barn. Og uanset hvor meget KD anerkender ønsket om forældreskab, kan vi ikke sige god for rugemødre.

Vi vil ikke medvirke til prostitution af kvinders krop, hvad enten det gælder seksuelle ydelser eller udrugning af et barn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børn er i øvrigt ikke til salg. Man kan være heldig at få dem. Og alle børn har krav på at kende deres biologiske ophav. Derfor vil vi arbejde politisk for, at staten tager ansvar og ophæver donoranonymiteten”

Op ad bakke

I sin selvforståelse er Kristendemokraterne ifølge Stig Grenov et borgerligt parti, som hører til i blå blok, også selv om man på bl.a. udlændingeområdet har markant modstridende synspunkter til regeringens.

Når man vælger at pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister efter næste valg, hænger det også sammen med, at Stig Grenov er har tillid til, at partiet klarer spærregrænsen og kommer i Folketinget, og at Lars Løkke Rasmussen bliver afhængig af KD-mandaterne.

Han tror, at de borgerlige frihedsrettigheder, som KD står for, nemmere vil kunne gennemføres i samarbejde med blå blok og give indflydelse på fx udlændingepolitikken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Partiet er dog under pres, for ifølge en meningsmåling foretaget af Epinion for DR i september vil 0,2 procent af vælgerne stemme på KD. Ved folketingsvalget i 2015 opnåede partiet 0,8 procent, hvilket lå på niveau med de to foregående folketingsvalg i 2007 og 2011. I 2005 opnåede partiet 1,7 procent af stemmerne og røg ud af Folketinget. Spærregrænsen hedder 2,0 procent.

Kristendemokraternes stærke budskaber i de etiske spørgsmål er partiets bedste kort, vurderer Jens Ringberg, som er DRs politiske analytiker.

”Spørgsmålet om det etiske i, at man kan skifte køn, lave kunstig befrugtning og fifle med gener. Det fylder ikke meget i mainstream politik på Christiansborg. Det er der, Kristendemokraterne skiller sig ud og har deres mulighed”, lød Jens Ringbergs vurdering i forbindelse med landsmødet: ”De skal have fat i folk, der føler sig borgerlige, men også har lyst til at udtrykke medmenneskelighed”.

Partiformand Stig Grenov tror, at regeringens mange stramninger på udlændingeområdet kan give plads til, at flere borgerlige vil vælge at stemme på Kristendemokraterne i stedet.

”Det er jo desværre et bredt ønske i Folketinget lige nu at stramme udlændingepolitikken, og det ser du desværre langt over i den røde lejr, helt over mod SF. Der er behov for, at vi nu tager skridt i en anden retning, hvor det er, vi møder mennesket, og hvor vi får dem med ind og knuselsker dem i samfundet, i stedet for at vi hele tiden tæller, hvor mange vi kan slippe af med” sagde Stig Grenov i Middelfart.

Landsmødet på Hotel Comwell havde deltagelse af 150 delegerede.