Multietnisk konference om ’det gode liv i eksil’

Inspirationskonference i Aarhus i weekenden 9.-11. november.

Vi drømmer alle om det gode liv. Men hvad er et godt liv for mennesker på flugt? Kan en flygtning genfinde glæden i et nyt land?

De spørgsmål kan man få svar på, når Tværkulturelt Center og en række kristne foreninger og kirker i weekenden 9. til 11. november holder sin årlige multietniske inspirationskonference – i år med titlen ”Under åben himmel – det gode liv i eksil”. Det foregår i Aarhus, hvor Gellerup Kirke (fredag), Helligåndskirken (lørdag) og Menighedsfakultetet (søndag) på skift lægger hus til.

Det nye ’gode liv’

På konferencen kan man høre flygtninge fortælle om deres erfaringer med ”det gode liv”, og hvordan det er at måtte flygte fra hjemlandet og forsøge at skabe en meningsfuld tilværelse et nyt sted. Man kan også få faktaviden om flugt og traumer, bliv inspireret af de mange gode historier fra kirkernes integrationsarbejde, smage på fremmedartet mad og lytte til musikere og sangere fra Afrika, Mellemøsten og Asien i et mangfoldigt kristent fællesskab.

Det hele indledes om fredagen kl. 18 med en gudstjeneste i Gellerup Kirke, hvor der er bøn for verdens flygtninge. Og så går det ellers slag i slag med foredrag, seminarer og kulturelle indslag indtil søndag middag, hvor der afsluttes med en etiopisk frokost.

Om lørdagen er der festaften med assyrisk buffet, som indledes med multietnisk festgudstjeneste i Helligåndskirken.

Det fulde program kan hentes på www.tvaerkulturelt-center.dk