TV-direktør fik hæderslegat

Teolog, journalist, højskoleforstander og TV-Midtvest-direktør Ivar Brændgaard har modtaget KLFs hæderslegat på 10.000 kr.

Ivar Brændgaard har titler som sprogofficer, teolog, højskoleforstander og tv-direktør. Han fik stik mod alle odds etableret en tv-station i det midt- og vestjyske i 1988, nemlig TV Midtvest. Sidste weekend modtog han KLF, Kirke og Mediers hæderslegat for sit næsten 30-årige arbejde i medieverdenen.

Ole Sørensen, KLFs formand, forklarer, at der ligger mange overvejelser bag hæderen til Ivar Brændgaard.

– På en helt særlig måde gik Ivar Brændgaard mod strømmen. Han kom helt udefra og havde – forstå mig ret – ikke forudsætningerne for at etablere en tv-station, men han gennemførte det, bemærker Ole Sørensen. Han peger på Iver Brændgaards tilgang til journalistikken, som i 1988 kun gav hovedrysten, men i dag er blevet anerkendt under begrebet konstruktiv journalistik.

– Ivar Brændgaard ønskede ikke kun konfrontationer, men også den gode historie om livet i lyst og nød, i hverdag og fest. Han insisterede på at få den gode historie fortalt, tilføjer Ole Sørensen.

Ivar Brændgaard har også formået at vise, at det kirkelige stof også kan være ”godt fjernsyn”:

– Der er en vis berøringsangst overfor det kirkelige stof – i modsætning til det, der ellers fylder noget i vores liv. Men Ivar Brændgaard viste, at det kan lade sig gøre at få det kirkelige stof med i sendefladen og derigennem stå for en mere komplet sendeflade. Det kirkelige stof glider ellers nemt ud, men Ivar Brændgaard fik det med, og han ville have det med, slutter Ole Sørensen.

KLF, Kirke & Medier uddeler hvert andet år et hæderslegat til mediepersoner, der gør sig særlig bemærket. Tidligere har blandt andre radiovært Anders Laugesen, tv-journalist Anders Agger, TV Øst-vært Rasmus Birkerod og radiovært Mads Steffensen modtaget prisen.