Bulgariens kristne undgår begrænsninger i trosfrihed

Bulgarere har siden oktober protesteret mod et lovforslag, som ville begrænse de protestantiske kirker. Ugentlige aktioner og bøn både i ind- og udland ser nu ud til at have båret frugt.

På den sidste arbejdsdag i 2018 afsluttede Bulgariens parlament endelig arbejdet med den nye lov. Den fremstår nu uden de begrænsninger, som protestanterne havde frygtet mest.

Selvom de er lettede og takker Gud, er de kristne stadig bekymrede over, at regeringen overhovedet kunne finde på at fremlægge et så indgribende forslag, skrev Christianity Today den 26. december.

“Vi fejrer den bulgarske regerings afgørelse tidligere i dag om at tillade, at hundreder af kirker, heriblandt 130 baptistkirker, kan forblive åbne, så troens folk forsat kan tilbede frit efter deres overbevisning,” hed det i en udtalelse fra The Baptist World Alliance.

Ændringerne i religionsloven, som trådte i kraft den 1. januar, sikrer mere støtte til den ortodokse kirke og muslimerne, som er de to største trossamfund. De protestantiske kirker undgår dog at skulle opgive deres egne undervisningstilbud og må stadig modtage støtte og prædikanter fra udlandet.

Under de sidste demonstrationer i Sofia uddelte 200 evangelikale kristne bibler og personlige hilsener til alle medlemmerne af parlamentet, skriver Evangelical Focus.