Danmarks Indsamling på DR1 skal hjælpe Nepals piger

Mission Øst vil styrke Nepals piger gennem støtte fra Danmarks Indsamling på DR1 den 2. februar.

Mission Øst deltager i Danmarks Indsamling på DR1 lørdag den 2. februar. Pengene går til at sikre pigers ernæring, uddannelse og indflydelse i Nepal.

I Nepal får søstre typisk mindre og dårligere mad end brødre. Piger går mindre i skole end drenge, fordi de skal passe husarbejde. Og når de bliver gift, bliver mange af dem slået af deres ægtemænd.

I Nepal er kvinden underlagt manden og tvangsindlagt til hårdt arbejde i hjemmet. Det hæmmer hendes uddannelse, og det tapper hende for energi til skabe egne initiativer.

Mission Øst vil hjælpe pigerne med støtte fra Danmarks Indsamling på DR1 den 2. februar 2019.

Pengene går til at oprette grupper i Nepals afsidesliggende bjergegne, hvor pigerne lærer om deres rettigheder og får lektiehjælp, så de kan klare sig bedre i skolen. Samtidig opfordres lokalpolitikere til at tage højde for pigers og kvinders behov i planer og budgetter.

Kvinderne får undervisning i bedre landbrugsmetoder og i at tjene penge på grøntsagsmarkedet, og mændene engageres i at lave oplysningskampagner om pigers og kvinder rettigheder.

– Mission Øst har arbejdet i Nepal siden 2007, og vi kan se, at hjælpen nytter, fortæller generalsekretær Kim Hartzner. ”Vores læsegrupper for piger og kvinder har blandt andet medført, at 14 kvinder nu er valgt ind som politikere i Karnali-provinsens forskellige lokalråd.

Og mændene er glade og stolte over, at deres koner og døtre uddanner sig og tjener penge til familien.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: