Dronning Elizabeth i jule-nytårstale: Håbet fra Jesu fødsel er mere nødvendigt end nogensinde

I sin nytårstale kom Storbritaniens Dronning Elizabeth ind på det gode og det onde, og hun fremhævede Jesus og kristendommen som noget, alle kunne lære af.

– Selv troens kraft, som ofte inspirerer til stor generøsitet og selvopofrelse, kan blive offer for tribalisme, sagde hun, formentlig med en hentydning til islamismen.

– Men gennem de mange ændringer, jeg har set gennem årene, har tro, familie og venskab ikke kun været en konstant faktor for mig, men en kilde til personlig trøst og beroligelse.

– Juleevangeliet bevarer sin appel, fordi det ikke giver teoretiske forklaringer til livets puslespil. I stedet handler det om fødslen af et barn, og det håb, som den fødsel for 2.000 år siden bragte til verden.

– Kun få mennesker anerkendte Jesus, da han blev født; nu følger milliarder ham. Jeg tror, at hans budskab om fred på jorden og god vilje overfor alle, aldrig vil være forældet. Det kan overvejes af enhver. Det er så nødvendigt nu som nogensinde, sagde den britiske dronning i sit budskab.