Torben Søndergaard: ”TV2 ønsker at sætte de kristne i et dårligt lys”

– Personligt synes jeg selvfølgelig, at det er rigtig kedeligt at blive fremstillet i så negativt et lys. Men jeg synes det er endnu mere sørgeligt at se så meget misbrug i vores kirker. At vi som kristne nu bliver fremstillet som nogle, der lever i seksuel synd og er hyklere.

Det siger Torben Søndergaard ovenpå TV2 første udsendelse i en serie, der kaldes ”Guds bedste børn”.

– Vi fremstilles, som om vi prædiker et, men gør noget andet, siger han.

Serien handler bl.a. om Faderhuset, Evangelist og skandalesagen fra Byens Kirke i Silkeborg, hvor en ungdomspræst er blevet dømt. Men serien inddrager også Torben Søndergaard og hans bevægelse ”The Last Reformation”.

Torben Søndergaard synes, det giver et forvrænget billede.

Vi forkynder Jesus

Om de indsalg, hvor han medvirker, siger han:
– Det fremstilles, som om folk fra os sendes ud for at forkynde ”The Last Reformation”. Det passer selvfølgelig ikke. Vi udbringer evangeliet om Jesus. Man kan heller ikke være medlem hos os, da vi ikke er et kirkesamfund, men en træningscenter og en bevægelse. Et sted hvor kristne fra mange forskellige kirker kommer for 3 dage eller 3 uger/måneder for derefter at rejse hjem igen til deres kirke, eller for at rejse ud med evangeliet, forklarer Torben Søndergaard og fortsætter:

Jeg er ikke farlig

– Det fremstilles også, som om jeg er speciel eller farlig, da jeg kan høre fra Gud, men vi kan alle høre fra Gud. Bibelens budskab (og vores) er jo netop, at vi alle er kaldet til at vandre som disciple af Jesus, og at vi netop ikke behøver en mellemmand imellem os og Gud. Vores opgave er at få mennesker til at blive afhængige af Gud og ikke af mennesker.

Psykolog kan ikke bedømme det åndelige

– Det fremstilles, som om det er farligt at drive dæmoner ud af folk, der er psykisk syge. Til det vil jeg sige, at hvis dæmoner ikke er virkelige, så er det jo skørt, uanset om det er psykisk syge eller ej. Men hvis de findes, så lad os da hjælpe folk til at blive fri. Det er sørgeligt, at vi har psykologer, der udtaler sig om en åndelig verden, de ikke har kendskab til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forkast ikke Gud, fordi mennesker svigter

Torben Søndergaard slutter:

– Se programmet, men forstå, at TV2 ønsker at sætte Gud og de kristne i dårligt lys. ”Bare” fordi nogle har misbrugt deres position, betyder det ikke, at alle gør det, og at vi skal forkaste Gud.

Som modvægt til kritikken henviser Torben Søndergaard til sin egen film: ”The Last Reformation – The life”, som er med danske undertekster, og hvor bl.a. sangeren Lou Bega (Mambo nr. 5) kommer til tro og bliver døbt. Den findes på www.TLRmovie.com.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Se trailer her:


– Jeg håber og beder til, at mennesker vil se, at udfrielser og helbredelser er virkelige, og stoppe op og undersøge mere. Håber, at de vil komme til tro og møde Gud selv, siger Torben Søndergaard.

Tager til genmæle i video

Han har også lavet en kort video, hvor han forklarer sandheden om en dreng, ”der skulle tisse i bukserne”.

“TV2 ved, at det ikke er sandheden, men de har valgt at bringe det alligevel, hvilket beviser, at de ikke er ude på at fremstille sandheden, men at få mange seere”, mener Torben Søndergaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han har også lavet en længere video om programmet på www.mission.dk. Se den her nedenunder:

Videoen er opdelt sådan:
1-6 min: En lille intro om, hvordan mange vil reagere på programmerne.
6.50-17.30 min: Til dig, som ikke kender Gud.
17.30-36.00 min.: Til dig, som er kristen og kommer i en frikirke

Se også leder: ‘I bøn forsones vi med vores brødre og søstre’