Jann Sjursen stopper som generalsekretær for Caritas

Efter 12 år på posten som generalsekretær for Caritas Danmark stopper Jann Sjursen i den katolske hjælpeorganisation med udgangen af februar, efter at han har sagt sin stilling op.

”Jeg kan se tilbage på 12 fantastiske år i Caritas med stor glæde. Jeg har mødt en enorm tillid i det kirkelige bagland, lige fra biskoppen og til de frivillige over det ganske land. Og det har været et kæmpe privilegium.

Tilmed har jeg fået lov til at være med i en organisation i stærk udvikling, med en international rækkevidde, der er enestående. Alligevel er det rigtigt for mig at stoppe nu. Alt har sin tid, og tingene kører godt,” udtaler Jann Sjursen.

Opsigelsen skyldes således ikke, at Jann Sjursen har fået nyt job. Han vil også fortsat være formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Formanden for Caritas Danmark, skoleleder Christa Bonde, udtaler i anledning af Jann Sjursens fratræden:

”Vi har været utrolig glade for at have en generalsekretær, der nyder stor respekt herhjemme og internationalt i Caritas-netværket. Jann Sjursen har været en væsentlig drivkraft i forhold til, at Caritas Danmark er vokset og i dag har en strategisk partnerskabsaftale med Udenrigsministeriet. Jeg selv som formand og bestyrelsen som helhed har haft et fremragende samarbejde med Jann Sjursen, der i det daglige har ledt organisationen på bedste vis godt bistået af dygtige medarbejdere på sekretariatet.”

En ny generalsekretær forventes at tiltræde inden sommer.