Folkekirken tilbyder nu dropin-bryllupper

Folkekirken på Vesterbro har flere gange tilbudt dropin-dåb. Nu følges succesen op med tilbud om uformelle dropin-bryllupper.

Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro i København er den første kirke, som tilbyder par at blive gift ved et drop-in bryllup. De første vielser kan foregå lørdag den 30. marts kl. 16-18.

For første gang i København kan man nu komme direkte ind fra gaden og blive gift i folkekirken. Det kræver hverken tidsbestilling, dyr fest eller stort skrud. Lørdag 30. marts inviterer Folkekirken på Vesterbro til drop in-bryllup.

Der er et behov for et tilbud, hvor et par kan blive gift i kirken uden at det koster en formue, mener flere præster.

Et traditionelt bryllup kræver bryllupsinvitationer, bryllupstøj, bryllupslokaler, bryllupsmad, bryllupsmusik og bryllupstaler, mener man. Det traditionelle kirkebryllup opfattes som en stor, dyr fest og folk ser for sig en lang række forventninger, de skal leve op til.

Men sådan behøver det ikke være. Derfor tilbyder Folkekirken på Vesterbro nu drop in-bryllup.

Enkelt – men gyldigt

Et drop in-bryllup er et kirkeligt bryllup, hvor parrene kommer ind fra gaden uden forudgående aftale. Efter en kort samtale med en præst, bliver de viet knælende ved alteret med folkekirkens vielsesritual.

”Ofte møder jeg mennesker, som gerne vil vies i folkekirken, men som holder sig tilbage, fordi de har en fornemmelse af, at det kræver en stor og måske dyr fest med mange gæster. Derfor tilbyder vi nu drop in-bryllup,” fortæller sognepræst René Høeg. Og hans kollega fra Matthæuskirken supplerer:

”Vi er vilde med bryllupper, men velsignelsen over et pars kærlighed og liv sammen behøver ikke at indbefatte en stor fest eller et kæmpe set-up. Kærlighed kommer i mange former og farver, og nu får københavnerne drop in-bryllup, som er en ny måde at fejre den på”, siger sognepræst Birgitte Kragh Engholm.

Et drop in-bryllup kræver, at man forinden har indhentet en prøvelsesattest på borger.dk og medbringer den på dagen – og så skal mindst den ene af parterne være medlem af folkekirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vores erfaring er, og det gælder både dåb og bryllupper, at mennesker gennemtænker handlingen grundigt, inden de henvender sig til kirken.

Derfor er vi sikre på, at parrene, der vælger drop in-bryllup, har overvejet lige så nøje som de par, der vælger en traditionel vielse. Det nye er formen, som er mere afslappet,” siger ledende sognepræst Birgitte Kvist Poulsen.

Prøvelsesattest

Lørdag 30. marts klokken 16-18 er det for første gang muligt at blive gift ved et drop in-bryllup i Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31 på Vesterbro. Parrene skal forinden bestille en prøvelsesattest på borger.dk – og det kan tage op til en uge, inden den lander i ens e-Boks.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Attesten skal medbringes på dagen for dropin- brylluppet.

Tidligere samme dag, nemlig kl. 13-15, inviterer Sct. Matthæus Kirke til drop in-dåb, hvor man kan blive døbt uden forudgående tilmelding ved fremvisning af billed-ID.