Kina vil ’udrydde kristendommen’

Kristen tro gør borgerne mindre kinesiske og mere vestlige, mener topembedsmand.

Bob Fu fra ChinaAid kæmper for de forfulgte kristnes rettigheder.

Ifølge en embedsmand har regeringen planer om helt at udrydde kristendommen i Kina, skriver The Christian Post.

Xu Xiaohong, som er leder af nationalkomiteen for den statsanerkendte protestantiske Tre-selv-kirke, forklarer, at der er “problemer” med kristendommen i form af “infiltration.”

– [Vi] må erkende, at kinesiske kirker har efternavnet ”Kina”, ikke ”Vesten”, sagde Xu til de delegerede under en politisk konferende i Beijing. ”De anti-kinesiske kræfters forsøg på at påvirke vores sociale stabilitet eller endda undergrave styret i vort land er dømt til at mislykkes,” tilføjede han.

Xu er bekymret, fordi kristendommen ses som en vestlig indflydelse, der kan skade landet. ”Folk siger tit: ”En kristen mere betyder en kineser mindre”. Når det gælder individuelle sorte får, som under kristendommens flag prøver at undergrave den nationale sikkerhed, støtter vi helt op om landet i at retsforfølge dem,” udtalte Xu ifølge Xinhua News Agency.

’Sinificering’

Kina har iværksat en ”sinificerings-kampagne”, som skal sikre landets officielt ateistiske kommunistparti kontrollen over religionerne, så de bliver mere kinesiske. Således skal fx Ny Testamente omskrives, så det bliver i overenstemmelse med buddhismen og Konfutzes lære.

Alle kristne kirker skal godkendes af regeringen, og der bliver stadig mere opsyn med Kinas religiøse aktiviteter. Kristne, som ikke retter ind, kan blive arresteret.

– Troende mænd og kvinder ses som en trussel af kommunistpartiet, forklarer Xu.

Appel til EU

I modsætning til Tre-selv-kirken, der prøver at indordne sig under regeringens anti-kristne kampagne, prøver ChinaAid at kæmpe imod. Organisationen har netop bedt EU og EUs medlemslande om at lægge pres på Kina for at få kommunistpartiet til at stoppe med at overtræde menneskerettighederne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: