Ungarsk politik gavner familier

Viktor Orban har været Ungarns premierminister siden 2010.

Embedsmænd fra Det Hvide Hus, kongresmedlemmer og evangelikale ledere mødtes til en konference om familiepolitik, “Making Families Great Again,” arrangeret af den ungarske ambassade i Washington D.C. forrige torsdag.

Premierminister Viktor Orbán og hans parti Fidesz har i flere år gennemført en slags nationalistisk familiepolitik i Ungarn. Her kan det nemlig betale sig for folk at blive gift og få flere børn i en tid, hvor mange lande har det modsatte problem.

“Jeg var meget stolt over at være her som minister og høre fra vores amerikanske venner, hvor meget de beundrer den ungarske familiepolitik,” sagde Ungarns minister for familier, unge og internationale forhold, Katalin Novák, efterfølgende til The Christian Post.

Ungarn støtter forældre og familier med mange børn blandt andet gennem skattereduktioner, boligstøtte og hjælp til indkøb af en større bil samt gratis børnehaver, billige vaccinationer og tre års betalt forældreorlov. Ifølge minister Katalin Novák var der i perioden 2010-2018 43% flere ægteskaber, skilsmisseraten faldt med 22,5% og fertilitetsraten steg med 21%. Samtidig faldt antallet af aborter med 33,5%.