Nigeria: Bibeloversættelse til 250 sprog skal starte på et år

Trods den voldsomme forfølgelse af kristne i Nigeria skal der startes bibeloversættelsesprojekter i 250 sprog inden for et år, skriver Mission Network News.

Den 20. februar blev Muhammadu Buhari genvalgt som præsident i Nigeria, hvis befokning er delt af forskellige religioner, politiske holdninger og stammekonflikter. De kristne i den nordlige del af Nigeria oplever et regulært folkedrab. Ifølge International Christian Concern er mindst 270 blevet dræbt i Kaduna State siden 10. februar, og mindst 70 kristne er blevet dræbt på 10 uger siden begyndelsen af 2019 i de øvrige Middle Belt-stater.

Organisationen Wycliffe Associates vil nu træne præster og andre kirkeledere for at få Bibelen oversat til de mange sprog i Nigeria.

– Trods de udfordringer de kristne oplever, er de faktisk blevet modigere … og styrket i troen. De kan se, at landet har brug for åndelige forandringer, og at Bibelen på lokalsprogene kan bringe lys i mørket, forklarer Bruce Smith fra Wycliffe Associates.