– Lad mig være kristen uden at blive betragtet som dum og tumpet

Charlotte Rørth har mødt Jesus. Han har vist sig for hende og talt til hende. Det har hun skrevet om i ”Jeg mødte Jesus”. Da Jesus mødte hende, var hun ikke troende, men mødet har medført, at hun er blevet det.

I denne bog fortæller hun om, hvad det betyder for hende at være kristen, og hvordan hun praktiserer sin tro ved at bede, gå i kirke og tage på retræter.

Hvis man har læst hendes bog om, hvordan Jesus mødte hende, skal man dog igennem en 20 sider, som gentager, hvad man allerede har læst i den. Til gengæld kan nye læsere uden problemer læse denne bog, uden at have læst hendes første.

Kristne slås ikke ihjel, men …

Hun har opdaget, at det ikke er populært at være kristen:

”I Danmark slås vi ikke ihjel for at tro, men vi hylder en konsensuskultur, hvor vi uden at sige det højt godt ved, hvad det rigtige er, at vi er fornuftige folk, der ikke giver os af med sådan noget som tro.”

På den anden side oplever hun, ”at der lyttes og tales intenst og tillidsfuldt, når man vover at lægge ord som tvivl og Gud og himmel og forundring frem på bordet.”

En sandhed med slagside

Hun mener, at det, vi skal lære af kristendommen er, at jeg er elsket af Gud; at alle er elsket af ham; og at vi derfor er lige og skal møde hinanden med næstekærlighed. Det er der nok ikke uenighed om, men det bliver til en sandhed med slagside, når hun reducerer kristendommen til at handle om, at vi skal være næstekærlige, og konkluderer, at næstekærligheden er ”selve formålet med at være i live”.

Journalist og forfatter Charlotte Rørths føste møde med Jesus var i 2009, og i 2015 udkom hendes første bog ”Jeg mødte Jesus”.
Foto: © Lars Horn / Baghuset
Ikke dum, fordi man er kristen

Charlotte Rørth forsvarer retten til at være kristen uden at blive betragtet som dum og tumpet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det virker, som om hun først og fremmest skriver til dem, der ikke er kristne, for at bede om at blive behandlet med respekt, men også for at give flere modet til at tage springet og indrømme, at de har brug for troen.

Tro og hverdag

Bogen kan også læses med udbytte af kristne. Den er en persons ærlige og åbne vidnesbyrd om, hvordan hun prøver at finde ud af at tro og leve et liv med plads til både troen og et aktivt livs mange gøremål.

Den indeholder også flere gode hverdagsdanske formuleringer om livet som menneske og kristen. Som fx denne: ”Guds vilje ske, som det hedder i fadervor, betyder ikke for mig, at Gud sidder og bestyrer vores liv i detaljer, men er et menneskeligt forsøg på at finde ord for, at der sker, hvad der sker, og at Gud er der alligevel.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Charlotte Rørth:
Gud, du er jo lige her. Sådan lever jeg med min tro.
190 sider. 249,95 kr. Gyldendal.