Nyt angreb i Burkina Faso- fire katolikker dræbt

For tredje gang siden 28. april har bevæbnede terrorister angrebet og dræbt kristne i Burkina Faso.

Fire katolikker, som bar en statue af Jomfru Maria, blev dræbt i den nordlige del af Burkina Faso sidste mandag. Det skete bare dagen efter, at en katolsk præst og fem medlemmer af menigheden blev skuddræbt i en naboprovins.

Vatikanets nyhedsbureau Fides oplyser, at de fire ofre var i færd med at bringe Maria-statuen tilbage til kirken i Zimtenga kommune i provinsen Bam. Processionen var startet i ofrenes hjemby Singa og var på vej til landsbyen Kayon ca. 10 km derfra.

En talsmand for katedralen i Ouagadougou fortalte AFP, at ”en gruppe terrorister” stoppede processionen undervejs i landsbyen Ouahigouya. Her fik de yngste lov til at gå, hvorimod fire voksne blev henrettet og Maria-statuen ødelagt, fortalte en kilde til Burkina Faso News Agency.

Mandagens angreb var det tredje angreb mod kristne på godt to uger i landet, som er en tidligere fransk koloni.

Forrige søndag blev en præst og fem kirkegængere dræbt i en katolsk kirke i provinsen Sanmatenga under en messe.

Bare to uger tidligere blev en protestantisk kirke angrebet, og pastoren og fem medlemmer blev dræbt i byen Silgadji.

Tidligere har kristne og muslimer kunnet leve fredeligt sammen i det overvejende muslimske land. Men de seneste år har ekstremister med forbindelse til Al-Qaeda og Islamisk Stat udført mange overraskelsesangreb mod kristne og moderate muslimer, og 400 er blevet dræbt siden 2015. I april blev en skole angrebet i den østlige provins. Her blev fem lærere og en socialarbejder dræbt.

Ekstremisterne har også angrebet udlændinge: I 2016 blev den amerikanske missionær Michael Riddering sammen med flere dusin andre civile dræbt af terrorister, som menes at være tilknyttet Al-Qaeda. I sidste uge befriede franske soldater fire gidsler (to franske statsborgere, en sydkoreaner og en amerikansk kvinde) under en razzia, som kostede to soldater livet. Endnu har ingen taget ansvar for gidseltagningerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: