Efterskoleelever samlede ind til udsatte børn i Danmark

Line, Benjamin, Christian og deres kammerater i 10. klasse på Djurslands Efterskole samlede 38.460 kr. ind til udsatte.

10. klasserne på Djurslands Efterskole har kørt et projekt, hvor de både har samlet ind til gadebørn i Honduras og til Blå Kors’ sommerlejre for udsatte børn i Danmark.

Ikke mindre end 38.460 kr. har eleverne på Djurslands Efterskole samlet ind til Blå Kors’ sommerlejre. På disse lejre kan familier med misbrug, fattigdom, psykisk sygdom og andre sociale problemer få en uges pusterum med gode oplevelser. Børnene udvikler deres sociale og personlige kompetencer, og samtidig får de styrket deres selvværd og får nyt mod på livet, oplyser Blå Kors.

Eftertanke hos indsamlerne

Projektet har også givet stof til eftertanke hos eleverne.

”I starten var jeg lidt usikker på, om det nytter noget, og om der overhovedet er behov for hjælp til børn i Danmark. Men i projektet har jeg lært mere om Blå Kors’ arbejde og den forskel, det gør for børn at komme på lejr. Det har været meget motiverende,” fortæller Benjamin Ruby Østergaard.

Djurslands Efterskole har i skoleåret 2018/2019 samarbejdet med Blå Kors og hjælpeorganisationen VIVA, der hjælper gadebørn i Honduras. Eleverne har i alt indsamlet 76.920,41 kr., hvoraf Blå Kors’ sommerlejre har fået halvdelen.

Pengene er indsamlet ved fx adventshygge med auktion, spon-sorløb, chilismagning, bedsteforældredag med tombola m.m.

Blå Kors afholder i år syv sommerlejre samt to julelejre for udsatte børn og unge.