Kristelig Sygeplejeforening: ’Martha løber for stærkt’

Den glade vinder af et års abonnement på Udfordringen var Marit Wengel, som her modtager sit gaveabonnement fra DKS’ udviklingskonsulent Annette Langdahl.

Hver 12. nyuddannede sygeplejerske løber for stærkt. Det vil Dansk Kristelig Sygeplejeforening gøre noget ved.

En undersøgelse fra maj, som Dansk Sygeplejeråd har gennemført, viste, at hver 12. nyuddannede sygeplejerske har været sygemeldt som følge af det psykiske arbejdsmiljø.

Mange dropper ud af faget de første år efter endt uddannelse. Derfor har DKS nogle tilbud under overskriften ”Omsorg for Omsorgsyderen”. For personalet har brug for omsorg og for at være i den modtagende rolle, understreger DKS’ formand, Grete Schärfe.

Omsorgstilbud

Blandt omsorgstilbuddene fra Dansk Kristelig Sygeplejeforening nævner hun: DKS-grupper, Et stressforebyggende online-forløb, ”Bevar mig vel” med start 14. august og ”Livgivende pauser”.

De livgivende pauser starter den 3. september i Kolding, hvor temaet er: ”Når Martha løber stærkere end Martha har godt af” med forfatter og præst Lotte Lyngby.

Fire gange i august-september vil der være arrangementer med sygeplejerske og stresscoach Helle Gottenborg i Bording.

Endelig vil der være ”Ro til at gro”. Samtale og fordybelse ved sygeplejerske og psykoterapeut Solveig Rosenkvist, Herning.

Konkurrencer

I forbindelse med Himmelske Dage i Herning holdt DKS en konkurrence, hvor 70 personer prøvede at gætte, hvor mange badges, der var i et glas.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hovedpræmien, et års abonnement på Udfordringen, blev vundet af Marit Wengel, Skjern.

Præmierne var sponsoreret af Udfordringen, Eksistensen og Carstensens Tehandel.

DKS har også en igangværende konkurrence for nye medlemmer, der udløber den 15. august.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Man kan læse mere om konkurrencen på DKS’ hjemmeside.