Lovsangsalbum uden overraskelser

”Open Heaven” har været aktive de seneste år, med deres 4 album indenfor de seneste 5 år.

Lovsangsbandet kommer fra Columbus, Ohio, og har spillet sammen i 15 år – det er først indenfor de seneste 5 år, de reelt set har udgivet musik sammen.

Lovsangsleder Amy Freudiger (Vocalist og executive producer) fortæller, at sangene og teksterne handler om at være taknemmelige og prise Gud, fremfor klagesange. Det udspringer af, at ”Himlen ER åben”, og ”Helligånden ER nær”. Så det er en slags respons på Guds nærvær.

Selve musikken læner sig meget op af det mainstreame. Det er Pop/Rock, hvor synth er dominerende i de første mange sange. Det minder egentlig meget om den transformation, som både Elevation Worship og Hillsong har været igennem de senere år. Hvis man holder af at lytte til dette, så vil ”Revival Rising” også være et nydefuldt album.

Albummet kan deles ganske simpelt op. De første 4-5 sange er det meget ”power praise” og blikket rettet mod Jesus. Numrene minder dog lige en tand for meget om hinanden. Blandt de første sange er der ikke noget decideret ”hit” og heller ikke nogen decideret dårlige sange.

Man fornemmer, at jo længere man kommer frem i albummet, jo mere eksperimenterer de også. Jeg synes personligt ikke, det lykkes alt for godt, da nogle af deres harmonier (for det musikalske øre) kan lyde falsk.

Sangen ”For your glory” er klaverbaseret, hvilket er en kærkommen forandring, efter en masse synth og eksperimenterende. Slutsangen på albummet involverer også 45 sekunders ”spoken words”, som Pastor Gary Kleesee fortæller. Det fik mig til at mindes Lockridge’s ”That’s my king” – dog i et langt mindre format.

Et godt album, med en flot afslutning. Dog ingenting af det helt ekstraordinære.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kunstner: Open Heaven – Album: Revival Rising – Download: iTunes – Pris: 89 kr