Greta Thunberg – en falsk profet?

Forleden holdt den svenske klimaaktivist Greta Thunberg en tale i FN’s hovedkvarter i New York forud for klimatopmødet. Den 16-årige pige var rasende og græd, da hun sagde:

“Jeg burde slet ikke stå her. Jeg burde være i skole. I ser håb i os unge mennesker – hvordan vover I? I har stjålet mine drømme og min barndom med jeres tomme ord.

Hvis I vælger at svigte os, vil vi aldrig tilgive jer – verden står overfor en begyndende masseødelæggelse, og det eneste I kan tænke på, er penge og evig økonomisk vækst.”

Greta Thunberg bliver af mange opfattet som en profet, der kan frelse verden ved at gå foran i klimakampen.

Spørgsmålet er, hvorfor en ung pige, der er diagnosticeret med Aspergers syndrom, kan få verdensledere til at bøje sig dybt i støvet for hende.

Hvad angår hendes budskab om, at den globale opvarmning er menneskeskabt, så forbliver det en trossag.

Et helt nyt videnskabeligt studie fra Potsdam Institute for Climate Impact Research viser, at der var ligeså meget CO2 i luften for 3 millioner år siden, som der er i dag.

Der er ikke sikre beviser for, at den globale opvarmning er menneskeskabt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når Greta Thunberg bliver sat op på en piedestal, er det netop fordi klimaet er blevet trossag. En ny religion. I en verden, især den vestlige, der afviser Gud mere og mere, har mennesket brug for en ny religion.

Denne gang er det mennesket, der skal frelse jorden og ikke Gud. Alt afhænger af os mennesker, når det gælder klimaet. Det paser godt til tiden, hvor alt handler om mig, mig, mig.

Mange kristne mener, at der er en pligt som god kristen at gå med i klimakampen. Men ser man nærmere på Greta Thunbergs budskaber, så er de faktisk stik modsatte af kristendommen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Af debattør Iben Thranholm

Greta Thunberg skaber frygt og fordømmelse. Måske også en form for tro, men ikke en tro, der skaber glæde eller frihed. Hvis man ikke gør, som Greta siger, vil hun ikke tilgive.

I klimareligion står man i evig gæld til Moder Jord. Der er ingen nåde for dem, som er skyld i for stort et CO2 udslip. Alle må underkastes en askese, som politikere og NGO’er vil diktere. En nyt politisk magtmiddel at styre folks hverdag helt ned i detaljen. En ny lovreligion.

Greta Thunberg er blevet et ikon på en gudløs generation. Hun tror på politikerne, ikke Gud. Det er ikke tro, håb og kærlighed, der fylder hende, men vrede, frygt og mistillid. Der er ingen ny himmel og ny jord at håbe på.

Man kan se frem til dommedag, hvis ikke man følger Greta. Alligevel er hun blevet symbol på det gode menneske, der kan frelse verden. En falsk profet, der bedrager verden. Hvis nogen vil gøre en god gerning, så bed en bøn for Greta.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: Klimakætteri