Kinesisk martyr delte evangeliet med 1.000 nordkoreanere

Pastor Han fra Changbai blev likvideret i 2016.

En kinesisk missionær, som delte evangeliet med 1.000 afhoppere, blev likvideret efter ordre fra regeringen i Pyongyang, hedder det i en rapport fra ”Voice of the Martyrs”.

Missionæren, Han Chung-Ryeol eller bare “Pastor Han” ledede en kirke for nordkoreanere i grænsebyen Changbai.

En af afhopperne, Sang-chul, fortæller sin historie i en ny video fra Voice of the Martyrs.

“Pastor Han gav sit liv. Men han gav håb til mig og mange andre nordkoreanere,” fortalte Sang-chul, der som barn havde lært, at ”alle missionærer er terrorister”.

”De fortalte os, at en missionær først vil være flink, men når man så kommer ind i deres hjem, vil de dræbe dig og æde din lever,” fortalte Sang-chul.

Hjælp fra en fremmed

Som voksen flygtede Sang-chul over grænsen, fordi der hverken var arbejde eller mad at få i hans landsby. Han samlede svampe men havde svært ved at sælge dem, fordi han ikke talte kinesisk. Men der i bjergene mødte han en mand, som tilbød at sælge svampene for ham.

”Og han snød mig ikke. Han gav mig alle de penge, han fik fra salget,” fortæller afhopperen om sit møde med den kristne præst.

Da Sang-chul spurgte, hvorfor præsten løb den risiko at hjælpe en flygtet nordkoreaner, svarede denne: ”Fordi jeg er kristen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Gud findes, og der er håb

Sang-chul blev nu bange for, at manden ville æde hans lever. Men præsten forklarede i stedet, at Gud findes, og der er håb for hvert eneste menneske.

Det rystede Sang-chul, fordi ordet ”Gud” er forbudt i Nordkorea.
”Det er højforrædderi. Hvis nogen nævner Guds navn, kan der komme soldater om natten. Der bliver ingen retssag,” fortalte Sang-chul, som senere modtog en bibel og blev kristen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Min kone ville ikke engang se på den: ”Hvorfor har du taget den med?” skreg hun. Bare det at se på en bibel kan betyde, at man bliver arresteret. Og så vil ikke kun man selv, men også hele ens familie blive sendt til en kz-lejr i årevis.

Men med tiden fandt også min kone ud af, at Gud findes. Hun fandt håb, fortæller Sang-chul.

 

Dræbt af nordkoreanere

Den 30. april 2016 blev pastor Han dræbt af nordkoreanske snigmordere. De skar halsen over på ham og stak ham i hjertet. Den nordkoreanske regering hædrede derefter morderne, som havde dræbt en ”terrorist-missionær”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nu fortsætter Sang-chul pastor Hans arbejde, selv om han ved, hvor farligt det er.

– Til trods for den allesteds-nærværende fare vil mange af os fortsætte med at dele det budskab, at Gud findes. Vi håber, at vores offer – når den dag kommer – vil være det hele værd, ligesom det var det for pastor Han, siger Sang-chul.

Pastor Hans hustru blev fængslet i Nordkorea under et lovligt ophold i landet. Da hun blev løsladt efter 72 dage i fængslet med meget lidt mad, kunne hendes egen datter ikke genkende hende.

Nu har pastor Hans enke valgt at tilgive sin mands mordere og bede for Nordkoreas leder. Ligesom Sang-chul hjælper hun stadig nordkoreanske flygtninge i grænseområdet.

Videoen, hvor Sang-chul fortæller sin historie, blev fremstillet i anledning af den internationale bededag for den forfulgte kirke, den 3. november.