Festskrift til Hartvig Wagner i anledning af 90-års-fødselsdag

Teologen Hartvig Wagners 90 års fødselsdag markeres med en bog udgivet af Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse.

Den 6. oktober fyldte pastor emeritus og tidligere forstander på Børkop Højskole, Hartvig Wagner, 90 år. Det blev markeret med artikelsamlingen ”I tillid til Guds Ord”, der er udgivet af ”Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse”, hvor Hartvig Wagner er æresmedlem.

Hartvig Wagner er den eneste nulevende af de 11, som i 1964 udsendte skriftet ”Kirkens Ja og Nej”. Dette skrift blev startskuddet til bevægelsen Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse, der startede i 1969.

Hartvig Wagner er stadig aktiv som skribent og foredragsholder, og bogen ”I tillid til Guds Ord” indledes med et foredrag om Luthers nadverlære, som Hartvig Wagner holdt ved KSBBs kirkestævne i Esbjerg i 2018.

Også de øvrige artikler i bogen handler om emner, som er centrale for en luthersk kirke i Danmark, hedder det i forordet.

 

Hartvig Wagner, som er ivrig amatørastronom, fik tidligere i år udgivet erindringsbogen ”himlen og Himlen” på Lohse Forlag.

Han udgav i 2017 prædikenssamlingen ”Nåden vil høste hvad den sår” til folkekirkens prædiketekster ifølge første teksterække.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Året efter kom endnu en gedigen prædikensamling med samme titel – denne gang ud fra prædiketeksterne i kirkens anden tekstrække.