IPSICC

Ny præst i Holbæk Frikirke er en del af teologi-trend

For Jeppe Mejrup har teologiuddannelsens teoretiske tilgang og præsteaspirantforløbets fokus på relationer spillet en altafgørende rolle på vejen til at blive præst i Holbæk Frikirke.

Jeppe Mejrup blev indsat som præst i Holbæk Frikirke den 6. oktober. Han er nyuddannet cand. theol. og har deltaget i et præsteaspirantforløb i Apostolsk Kirke.

Holbæk Frikirke har fået en ny præst. Søndag d. 6. oktober blev Jeppe Mejrup indsat som en del af kirkens præsteteam, som i forvejen består af Simon Engmose og Thomas Delvin.

Jeppe er netop flyttet til byen sammen med sin kone, Christina og deres søn Anker. De kommer fra Aarhus, hvor de har været en del af Citykirken, mens Jeppe studerede teologi på Aarhus Universitet.

Tidligere har Jeppe været ansat i Kirkeibyen i Kolding og haft ansvar for gudstjenester og ungdomsgruppe. Han har også været med til at stå for Apostolsk Kirkes ungdomsledertræning ”Follow in Fellowship”.

Ikke teologisk tradition
Kirken på Vestsjælland er en del af Apostolsk Kirke og her har det tidligere været et sjældent at ansætte nyuddannelde teologer.

Kirkesamfundet har haft tradition for egen bibel- og lederuddannelse på højskolen i Kolding, mens nogle få tog en teologisk overbygning som fjernstudie på udenlandske studiesteder.

Men for 5-6 år siden satte kirkens ledelse en ny retning, hvor man opmuntrede kommende præster til at gå teologi-vejen. En vej, som Jeppe valgte.

– Jeg var ikke blevet præst, hvis ikke jeg havde læst teologi, siger Jeppe Mejrup.
– Den videnskabelige teori er ikke den eneste måde at nærme sig præstejobbet, men jeg synes klart, det er en fordel.

Han fremhæver teologistudiet som en anledning til at møde andre holdninger, end dem man er vokset op med i sit eget kirkesamfund. Og så har det fysiske møde gjort noget, som fjernstudier eller online-studer ikke har kunnet levere.

– Den situerede læring. Der, hvor du befinder dig et sted med forelæsninger og indgår i det sociale spil med mange teologiske holdninger til det ene og det andet. Det tvinger en til at tænke økumenisk.

Relationer er vigtigst
I dag er Jeppe endt i Holbæk Frikirke. Det tilskriver han i høj grad den præsteaspirantordning, som Apostolsk Kirke indførte sammen med opfordringen til, at flere studerede teologi.

Her har han været i praktik- og mentorforløb i lokale frikirker og haft sparring med andre aspiranter.

– Det har skabt nogle gode relationer. Her møder man også nogle præster, får snakket teologi og får brokket sig lidt.

Det var blandt andet her, hvor jeg mødte Simon Engmose fra Holbæk Frikirke, og fandt ud af, at præster også kan være sunde, tilbagelænede, sørge for familien først, og dernæst kirken, fortæller Jeppe Mejrup, der giver ordningen en stor del af skylden for, at han ikke kiggede efter job andre steder.

– Uden det netværk kunne jeg sagtens være blevet præst et andet sted end i Apostolsk Kirke.