Fuglede og Riebnitzsky besøger frikirkeledere

Under temaet ”Sammen om et bedre samfund” har Frikirkenet invieret kendte kulturpersoner og politikere indenfor til netværkets lederkonference i Kolding den 8.-9. november.

Bestsellerforfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky er blandt talerne på weekendens lederkonference for frikirkepræster i Kolding. Det er første gang, at FrikirkeNetværk vælger at sætte en række kulturpersoner på talerlisten.

Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky

Der bydes blandt andet på et møde med Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus i Aalborg, og komikeren Melvin Kakooza.

Er parterskabmuligt?

Frikirkenet begrunder blandt andet valget af kendisser med, at det ikke kun er kirkerne, der ønsker et samfund, hvor respekten for det enkelte menneskes værdi giver sig udslag i den måde, vi behandler hinanden på. 

Et samfund, hvor lederskab og integritet følges ad, og hvor den kristne tro anerkendes som en ressource og gave.

Folketingsmedlem Mads Fuglede (V)

Disse ønsker deles af personer og organisationer, der ikke nødvendigvis har en kirkelig forankring. Derfor vil konferencen søge at svare på, om kirkerne kan blive partnere med dem og stadig bevare sit kald til mission? Vil det skabe et mere troværdigt kristent budskab?

En del af svaret skal findes i konferencens mange taler, workshops og indslag. Som for eksempel fredag aftens samtalesalon, hvor Folketingsmedlem Mads Fuglede (V), DR-redaktør og -vært Christoffer Emil Brun, frikirkepræst Tonny Jacobsen og forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky deltager.

Sydafrikansk Hillsong

Konferencens hovedtaler er Phil Dooley, som er grundlægger og leder af kirken Hillsong Sydafrika. Siden begyndelsen for 10 år siden er kirken vokset til i dag at holde gudstjenester 10 forskellige steder i landet med samlet set flere end 15.000 deltagere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Phil og hans hustru, Lucinda, voksede op i Hillsong i Australien, hvor de har haft nøglepositioner i 20 år, inden de flyttede med familien til Sydafrika. Deres vision er “at bygge en kirke, der bygger en nation”. Det har givet kirken og dens lederskab en unik placering som medskaber af en bedre kultur i Sydafrika.

Fokus på kirkeplantning

Lederkonferencen fortsætter et initiativ fra sidste år med et spor for nye og kommende præster. Som noget nyt vil der også være et særligt spor for folk, som arbejder med at etablere nye kirker.

Ved en af fredagens workshops vil Thomas Willer fra Aalborg Vineyard, Helle Rønne Samuelsen fra Rønne Vineyard og Michael Rasmussen fra Næstved Bykirke sætte fokus på etablering af nye kirker i samspil med lokalsamfundet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: