Danske kristne ledere protesterer over Bibelselskabet

De kræver en revideret udgave af 2020-bibeloversættelsen, hvor ordet Israel ikke er udeladt af Ny Testamente (Den Nye Aftale).

Christina Leinum ses her ved en Løvhyttefest i Israel.

– Det er med stor beklagelse og forundring, at vi erfarer at oversættelsen af ”Den nye aftale”, som indgår i den nye bibeloversættelse Bibelen 2020, undlader at bruge ordet Israel.

Sådan skriver lederen af Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalems danske afdeling, Christina Elisabeth Leinum i samarbejde med en lang række kristne ledere. Det sker i en henvendelse til Repræsentantskabet for Det Danske Bibelselskab.
Det åbne brev indrykkes samtidig som en annonce i Kristeligt Dagblad og Udfordringen.

– Første gang vi blev opmærksomme på dette, var gennem Jan Frosts video på YouTube fra 17. april 2020, skriver Christina Leinum.

– Vi ønsker at gøre opmærksom på den uheldige misforståelse en sådan undladelse efterlader hos både jødiske og kristne organisationer og kirker.

Den efterlader en oplevelse af, at det bagvedliggende motiv er at minimere Israels tilknytning til det bibelske univers, i oversættelsen af ”Den nye Aftale”.

Det må siges at være en fejlagtig slutning, da det meste af ”Den Nye Aftale” er skrevet af jødiske forfattere, og hele konteksten udfolder sig i og omkring landet Israel.

Politisk hensyntage I strid med forskningen

– Desuden forstår vi ikke rent forskningsmæssigt baggrunden for en udeladelse af ordet Israel, da vi ikke kan se samme præmis, når det gælder ordet Egypten, Libyen, Syrien mfl.
Vi vil også gøre repræsentantskabet opmærksom på, at denne udeladelse af ordet Israel, har medvirket til stor forundring og spørgsmål om bagrund herfor, i Israel.
Vi opfordrer hermed repræsentantskabet til at genoverveje udgivelsen af Bibelen 2020, med en revideret udgave, hvor ordet Israel får sin rette plads.

Henvendelsen er udformet af Christina Elisabeth Leinum, som er National Leder af Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem – Dansk Afdeling i samarbejde med en lang række kristne ledere, samt enkelte andre.

Desuden er der sendt et brev fra præsidenten for den Kristne Ambassade, Jürgen Bühler, hvor han går skarpt i rette med Det danske Bibelselskab ved generalsekretær Birgitte Stocklund.

Brevet er gengivet i artiklen “Vi er ekstremt skuffede”.