KD fører på vælgererklæringer

KristenDemokraterne fører på listen over indsamlede vælgererklæringer.

Et parti skal indsamle 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillet til folketingsvalg. Dette antal svarer til 1/175 af de gyldige stemmer ved det sidst afholdte folketingsvalg.

Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet på sin hjemmeside. Samme sted kan man se en oversigt over de indsamlede vælgererklæringer pr. 4. maj 2020. Tallet opdateres ca. en gang om måneden.

På listen ses, hvor mange vælgererklæringer de 97 partier med mere eller mindre seriøse navne som ”Synlige Blanke Stemmer”, ”Valgfest med mexicansk tema” og ”Havenissepartiet” har fået indtil nu. Øverst ligger KristenDemokraterne med 15.909 vælgererklæringer, efterfulgt af Veganerpartiet med 15.003.

På ministeriets hjemmeside kan man også se, at et parti skal indsamle 70.635 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til et Europa-Parlamentsvalg. Dette antal vælgererklæringer svarer til 2 procent af samtlige gyldige stemmer ved det sidste folketingsvalg.