Udgivelser til kirkeåret

Forlaget Eksistensen udgav i starten af 2020 to bøger til kirkeåret: En prædikensamling af Niels Grønkjær og en udgivelse med 12 nye salmer og sange til årets tider.

Prædikener

Prædikensamlingen med navnet ’Søndag’ er en samling af nogle af forfatter og præst Niels Grønkjærs fortrukne prædikener fra Vartov Kirke og Immanuelskirken i tiden 2015 – 2019. I sine prædikener bevæger Grønkjær sig tæt på de bibelske tekster og trækker samtidig paralleller til det nutidige menneskes genkendelige hverdag.

Udover Bibelen henter Niels Grønkjær også inspiration hos bl.a. K. E. Løgstrup, Thomas Mann, Aristoteles, Grundtvig og Clint Eastwood.

Niels Grønkjær (f. 1955), dr. theol, har siden 2005 være præst for Vartov og Københavns Valgmenigheder. Han er tidligere lektor i etik og religionsfilosofi ved Aarhus Universitet.

Salmer og sange til året

’Til årets tider’ er en almanak med 12 sange og salmer til årets måneder skrevet af Lisbeth Smedegaard Andersen og med melodier af Birgitte Agerskov Buur.

I tekst, musik og billeder skildres årstidernes skiften og månedernes særpræg, og derigennem bevægelser mellem tilværelsens poler; lys og mørke, kulde og varme, liv og død.
Med bogen følger en CD med alle sangene.

Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er tidligere sognepræst, forfatter og salmedigter. Hun er repræsenteret med salmer i Den Danske Salmebog og andre samlinger.

Birgitte Agerskov Buur (f. 1962) er uddannet organist og kantor og er organist i Lyng Kirke i Fredericia. Hun har skrevet musik til sange, salmer, musicals m.m.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forlaget Eksistensen:
Niels Grønkjær: Søndag – Prædikener. 162 sider. Kr. 179

Til årets tider – Almanak 12 sange og salmer
Af Lisbeth Smedegaard Andersen/melodier af Birgitte Agerskov Buur

48 sider. Kr. 129