Bibelcamping skal flytte fra Haderup til Mørkholt

I år må campen ”Med hjerte, mund og hænder” dog aflyses, oplyser søndagsskolerne.

Der bliver ingen KH-lejr i Haderup i år på grund af corona-pandemien.

Bibelcampingen ”Med hjerte, mund og hænder” for mennesker med særlige behov flytter næste år til Mørkholt efter mange gode år i Haderup. I Mørkholt vil deltagerne få flere hytter, mere plads og gode faciliteter.

Bibelcampingen ”Med hjerte, mund og hænder” samler hvert år 100-150 deltagere. Siden 2013 har denne bibelcamping haft til huse på Haderup Camping i Jens Jensens Anlæg, ligesom flere andre af Indre Missions bibelcampings. Men nu er deltagerantallet vokset, så pladsen er blevet lidt for trang.

”Haderup Camping var ideel til den lille gruppe, som startede ”Med hjerte, mund og hænder” op. Vi har oplevet utrolig stor velvilje fra fastliggere og lokale, som har stillet deres campingvogne til rådighed og hjulpet til med den fælles forplejning, som for de fleste af vores campister er meget vigtig,” fortæller Hanne Pedersen, konsulent i DFS (Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler) og tovholder på bibelcampingen for mennesker med særlige behov.

”Det bliver godt igen,” fastslår søndagsskolekonsulenterne fra DFS i en video.

Det bliver godt igen

I år bliver der desværre ingen bibelcamping som den, der plejer at foregå i Haderup. Det er trist – men det bliver godt igen, understreger Hanne Pedersen.

Hun har valgt at mødes med landsleder i Kristelig Handicapforening, Tove Søgaard, på campingdagene til en ”opmuntrende bibelsnak”, som bliver optaget på video. Denne video samt fire andre, der kommer i august, er tænkt som en lille hilsen og opmuntring til dem, der ellers skulle have været med på ”Med hjerte, mund og hænder” i år.

Hytter og baderum

Der vil være mange fordele ved de nye rammer på Mørkholt Strand Camping.
”Mange vil gerne bo i en hytte, så det er dejligt nu at kunne tilbyde flere af deltagerne den foretrukne indkvartering. Der bliver også bedre mulighed for at få et bad, og så er der sikkert nogle, som har lyst til en tur i poolen eller på stranden.

I det hele taget er der god plads på Mørkholt Strand Camping, og det er godt, for vi er heldigvis vokset i deltagerantal. Men selvom det er en stor plads, vil vi stadig gøre det overskueligt for deltagerne,” forklarer Hanne Pedersen.

Flere bofællesskaber

Kristelig Handicapforening har flere tilknyttede bofællesskaber, som hvert år sender mange beboere afsted til fire hyggelige dage med Jesus i centrum. ”Med hjerte, mund og hænder” glæder sig til 2021.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og den nye campingplads vil måske få endnu flere af bofællesskaberne til at slutte op om bibelcampingen.

”God plads og velegnede faciliteter – både, hvor der skal soves, spises og holdes møder – er altid vigtigt. Men for vores medlemmer kan det være det, som gør, om de har mulighed for at deltage eller ej. Derfor er jeg rigtig glad for, at rammerne nu er vokset med deltagerantallet.

Jeg håber desuden, at flere af bofællesskaberne tilknyttet Kristelig Handicapforening nu oplever campingen som geografisk inden for rækkevidde – for eksempel bofællesskaberne i Trekantsområdet og Sjælland,” nævner Tove Søgaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2021 holdes der ”Med hjerte, mund og hænder” fra den 24.-29. juli. Der bliver ligesom før mulighed for at deltage i fællesspisning morgen, middag og aften, oplyser arrangørerne.