Kristen teenager dræbt i Indien

Liget af 16-årige Sambaru Madkami blev fundet i junglen seks km fra landsbyen Kenduguda i delstaten Odisha. Han var blevet stenet, tortureret og knivdræbt af lokale animister.

Animisterne havde besluttet at dræbe tre kristne familiefædre og ville have dræbt drengens far. Men da han ikke var hjemme, gik det ud over sønnen, som under corona-pandemien boede hjemme og holdt gudstjenester i en lokal husmenighed. Det lykkedes to andre yngre kristne at undslippe angrebet.

Drabet skyldtes, at hindu-ekstremister havde tilskyndet landsbyens animister til at angribe de kristne, fortæller pastor Bijay Pusuru, som er en nær ven af Sambarus familie.

Politiet har pågrebet seks personer, som mistænkes for angrebet. To af dem hævder, at de ikke angreb Sambaru for hans kristne tro, men fordi de mente, at de kristne praktiserede sort magi, som skulle havde ført til sygdom og dødsfald. Siden drabet på Sambaru har animisterne besluttet at dræbe alle medlemmerne af de tre kristne familier, og de er nu alle flygtet fra landsbyen.

USAs kommission for international trosfrihed ville gerne foretage undersøgelser af religionsfriheden for kristne og muslimer, som ofte oplever forfølgelse fra hinduisterne i Indien. Men New Delhi har nægtet at give kommissionen visa til at undersøge forholdene.