EU-parlamentet advarer mod had i palæstinensiske skolebøger

Palæstinensiske skolebøger har igen vist sig at indeholde opfordringer til had mod Israel og jøderne samt forherligelse af martyriet. EU-parlamentet vedtog den 14. maj tre resolutioner, som udtrykker bekymring over materialet.

Samtidig understreger resolutionerne, at ingen af EUs penge skal financiere disse skolebøger, som opfordrer til religiøst had, intolerance, etnisk vold og martyrdød blandt børn. EU-Parlamentet minder om, at skolebøger skal leve op til UNESCOs standard om at fremme fred, forsoning og sameksistens, skriver Karmel Israel-Nytt.

Med Israel for Fred (MIFF.dk) nævner nogle af de grelle eksempler, fx. at München-massakren i 1972 (hvor palæstinensiske terrorister dræbte 11 israelske atleter) omtales som ”et forsøg på at ramme zionistiske interesser i udlandet”.

MIFF.dk citerer instituttet IMPACT-se, som har beskrevet de palæstinensiske skolebøger i en rapport:

”I alt har de undersøgt 202 bøger for klasse 1 til 11. Skolebøgerne udkom mellem 2016 og 2019 og er den andenstørste opdatering af palæstinensiske skolebøger, efter selvstyret blev oprettet…

desværre viser vores analyse, at de nye skolebøger er endnu mere radikale end før, med en klar forringelse af indholdet i forhold til UNESCOs standarder, skriver IMPACT-se.”

Videre hedder det i rapporten: ”Antisemitisme er mere udbredt. Staten Israel beskrives i vid udstrækning som “den zionistiske besættelse” i hele læsepensum. Når navnet “Israel” bruges, er det ofte forsynet med citat-tegn for at delegitimere staten Israel.”