Lad Jesus fylde på den fede måde

Jeff Vanderstelt leder netværket Soma, det græske ord for legeme. Med bogen ”Når Jesus fylder – om at være Jesu discipel i det helt almindelige hverdagsliv”, sættes der ord på, hvordan kristne, der tager missionsbefalingen alvorligt og handler sammen med andre kristne i overensstemmelse hermed, kan forandre menneskers syn på Jesus.

Bogen er en dejlig praksisnær beskrivelse af, hvordan kristenlivet leves hver eneste dag og i alle mulige sammenhænge. Jeff Vanderstelt går dermed i rette med den misforståelse, som går ud på, at det er i kirken, at den kristne tro udleves. Tværtimod er den store missionsplatform: aftensmaden, sociale sammenkomster, hjælpsomheden osv.

Brug hverdagen

Opfordringen er klar; vi må gøre de daglige handlinger, hvor vi er i naturlig berøring med mennesker, som endnu ikke har mødt den sande Jesus, til en tilbedelse af Jesus.

Jeff Vanderstelt.

Og det er ikke bare fromme formaninger, der kommer fra præsten. Han står i spidsen for et menighedsfællesskab, som besvarer menneskers behov med mere end bønner til en godgørende Gud.

En af beretningerne handler om en ung mor, som begynder at komme i netværksgruppen. Og som et led i den årlige drøftelse af, hvordan de som gruppe kan række ud og vise Jesu kærlighed til mennesker, foreslår hun, at de kan give en hjælpende hånd til en enke, hvis baghave er forfalden.

Resten af gruppen bakker idéen op, men kvinden må mismodigt meddele, at hun ikke selv kan hjælpe til, da hun er mor til et barn, har fuldtidsarbejde og en mand, der både arbejder og studerer.

Hertil kommer spørgsmålet prompte fra en anden i gruppen, hvor mange penge de har brug for pr. måned, for at hun kan blive hjemmegående og på den måde få tid også til dette projekt. Det viser sig at give en kædereaktion af bønnesvar.

Bogen er krydret med sådanne rørende beretninger, som viser evangeliets forvandlende kraft, når det appliceres på helt almindelige hverdags-gøremål.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rammer ind i livsnerven

Det er ikke de lette løsninger, når der opfordres til et liv i tjeneste. At tjene Jesus og næsten kræver både ofre og villighed til at lægge individuelle prioriteringer ned for at herliggøre Jesus. Men det er jo netop Mesterens budskab sat på spidsen.

Jesus kom ikke for at lade sig betjene, selvom han er kongernes konge. Han kom for at tjene og sendte sine disciple ud – i øvrigt to og to og altså ikke alene – for at velsigne og betjene mennesker og derigennem vise hen til Guds store kærlighed for sit skaberværk. Dermed rammer bogen ind i livsnerven i den kristne tro, som er langt mere end religion.

Hverdagstro der forpligter?

Man kan altid diskutere, hvor grænsen går mellem opmuntring til at leve troen ud i praksis, og så et pres, hvorigennem den enkelte forpligter sig til diverse aktiviteter med bestemte intervaller osv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Her oplever jeg, at det skinner igennem, at bogen er et udtryk for en amerikansk kultur, hvor det er helt fint med nærmest kontraktlige aftaler om antal møder, aktiviteter, gaver o.l., som man forpligter sig på i det kommende år. I en dansk kontekst er jeg overbevist om, at mange vil synes, at det er at gå for vidt. Men på den anden side, så er den hverdagstro, som man møder i de mange beretninger fra bogen, et vidnesbyrd om, at der sker noget, når troen forpligter.

Jeff Vanderstelt: Når Jesus fylder – om at være Jesu disciple i det helt almindelige hverdagsliv
224 sider. 199,95 kr. Lohse