Sydafrikaner skal lede Wycliffe Global Alliance

Stephen Coertze er ny leder af bibeloversættelsesalliancen Wycliffe Global Alliance.

Den 3. juni 2020 overtog Stephen Coertze fra Sydafrika rollen som executive director for alliancen af organisationer, der abejder med bibeloversættelse under Wycliffe Global Alliance.

Han afløser Kirk Franklin, der har været på posten siden 2008.

Stephen Coertze er teolog og har en ph.d. fra Pretoria Universitet. Han har senest været Director of Missiology i Wycliffe Global Alliance og har holdt mere end 40 seminarer og konsultationer med fokus på forståelse af Guds mission og vores fælles rolle i den.

I 2017 talte Stephen Coertze på Wycliffes Nordisk Konference i Danmark, oplyser landsleder i Wycliffe Danmark, Lene Aagaard Nielsen. Hun glæder sig over valget af Coertze og siger: ”Jeg ser frem til samarbejdet med Stephen.

Hans mangeårige erfaring med global mission er et godt udgangspunkt for at sætte en god retning for alliancens fremtidige udvikling og arbejde for, at alle mennesker skal få adgang til Bibelen på deres modersmål.”

Wycliffe Global Alliance er et netværk med mere end 100 organisationer, fordelt over hele verden, der arbejder med at oversætte Bibelen til sprog, den ikke er oversat til endnu, udvikle skriftsprog og undervise mennesker i at læse og skrive på deres modersmål.