Teologen Tim Keller beder om forbøn efter kræftdiagnose

Flere af Tim Kellers bøger findes på dansk, blandt andet Gud for skeptikere.

Den kendte forfatter og underviser pastor Tim Keller (69) har fået diagnosen bugspytkirtelkræft. På de sociale medier skriver han, at kræften blev fundet tidligt, og at han skal have kemoterapi i New York City.

Ofte diagnosticeres denne farlige kræftform først, når patienten har fået symptomer. Tim Kellers diagnose blev dog fundet tidligt ved en rutineundersøgelse, og han oplyser, at han er ved godt mod. Samtidig nævner han fire konkrete forbønsemner:

1. Bøn om helbredelse – ved Guds direkte indgriben eller ved lægernes hjælp.

2. At han og hustruen Kathy må blive ”vænnet fra denne verdens glæder og mest af alt længes efter Herrens nærvær”.

3. At familien må finde trøst og opmuntring.

4. At han selv må kunne fortsætte med at skrive og undervise uanset bivirkningerne ved behandlingen.

Tim Keller slutter sit indlæg med henvisning til Hebr. 12,1-2 og bøn om, at han må gennemføre sit løb med glæde, fordi ”Jesus med glæde løb et meget hårdere løb for mig”.

Tim Keller har været seniorpræst ved Redeemer Presbyterian Church i New York City gennem 28 år indtil sin pension i 2017. I 2002 blev han ramt af skjoldbruskkirtelkræft, hvilket han beskriver i bogen “Walking with God Through Pain and Suffering.” I de seneste uger med race-demonstrationer har Tim Keller undervist om evangeliet og racespørgsmålet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: